‘Een mooie Nederlandse kust mogelijkheden om te genieten van de rust en ruimte, of juist gebruik te maken van verschillende recreatiemogelijkheden (of allebei).’

Dat is de kern van het nieuwe Kustpact dat is getekend door 63 partijen waaronder provincies, kustgemeenten, natuurorganisaties en de recreatiesector. In samenwerking met van minister Schultz zijn er definitieve afspraken gemaakt over nieuwe recreatieve bebouwing aan de Nederlandse kust. Het Kustpact is ook door Katwijk getekend.

Met dit kustpact laten alle partijen zien dat de unieke kwaliteiten van onze kust voor altijd beschermd moeten worden. Om de kust mooi en open te houden is een zonering afgesproken. Die zonering geeft duidelijkheid over in welke delen van de kustzone geen nieuwe recreatieve bebouwing is toegestaan en in welke delen wel, en onder welke voorwaarden. Voor de provincie Zuid Holland staat dit in de visie Ruimte en Mobiliteit die afgelopen januari is vastgesteld.

‘Kustpact sluit goed aan bij bestaand Katwijks beleid’
De ruimtelijke wensen voor kustbebouwing zijn al vastgelegd bij het project Kustwerk Katwijk. Een groot deel van die wensen is ook al uitgevoerd, bijvoorbeeld jaarrondpaviljoens en slaapstrandhuisjes. In Katwijk is de impact van het Kustpact en de visie van de provincie dus beperkt. Katwijk heeft het Kustpact toch ondertekend omdat de gemeente het belangrijk vindt dat alle partijen gezamenlijk afspraken hebben gemaakt over nieuwe recreatieve bebouwing aan de kust.

Comments

comments

DELEN