KATWIJK – Maandagavond was het zover, dat de Rabobank Leiden-Katwijk de bijdragen uit het Wensenfonds voor de verenigingen en stichtingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg bekend maakte.

Dat gebeurde tijdens een ledenbijeenkomst in Tripodia. Verenigingen en stichtingen konden zich vorig jaar melden met projecten, waar zij een ondersteuning voor kunnen gebruiken. Na selectie bleven er 24 gegadigden over, waarop leden van de bank, tot en met 17 december 2017 konden stemmen en zo per lid 100 euro konden verdelen. Uiteindelijk is er in totaal 78.000 euro verdeeld. De meesten konden naar huis gaan met het bedrag dat zij gewenst hadden. Dat varieerde van 1.250 euro voor de Stichting Jubilate tot 5.500 euro voor de Zwem- en Poloclub Katwijk. Maar ook o.a. DSV Verzorgd Leven Locatie Vlietstede, EHBO Rijnsburg, Gymnastiekvereniging De Valken, de Stichting Nationaal Smalspoor, Atletiekvereniging Rijnsoever, Muziekvereniging UNI en Jeu de Boules Vereniging Katwijk vielen in de prijzen. Iedereen ging dus gelukkig naar huis.

Naast het bekendmaken van de bedragen gaf de voorzitter van de directie van de bank Erik Versnel een kort overzicht van de financiële situatie bij de bank.

Aan Particulieren werd in 2017 in totaal 314 miljoen euro aan hypotheken verstrekt. Een stijging van 23%. Aan Bedrijven was dat in 2017 in totaal 127 euro. Een stijging van 58%. Het balanstotaal was 3.182 miljoen euro. Een stijging van 0,2%. Het klanttevredenheidscijfer was 8.8. Het aantal medewerkers was 136 fte. Een daling van 12%.

Het pand aan de Rogstraat werd daarom te groot en wordt verkocht. De bank verhuist naar de Valkenburgseweg, waar de bank nog een pand in eigendom had. Vroeger heeft daar al eens een vestiging gezeten. De voorzitter benadrukte dat de Rabobank in Katwijk gehuisvest blijft.

Om de lokale betrokkenheid tot uitdrukking te brengen werden 140 verenigingen en stichtingen ondersteund. Was het coöperatief dividend 750.000 euro. Aan sponsoring werd 282.000 euro uitgegeven.

Tussen de twee sessies van verdeling van de bijdragen gaf wethouder Klaas-Jan van der Bent nog een overzicht van de ontwikkelingen van de Projectlocatie Valkenburg. Er komen 5000 woningen, bedrijven en veel natuur. Een deel van de woningen (500) worden in de dure sector gebouwd. 25% van de woningen zullen sociale woningen zijn. Het is de bedoeling dat er kennisbedrijven komen met o.a. een drone testcentrum Drone Valley. Dat ligt daar zeer gunstig voor ESA-Estec, het Bio-science park en de TU-Delft. Rond Rotterdam en Schiphol mag er namelijk niet getest worden. Ook onderwijsinstellingen als de Leidse Hogeschool, de instrumentmakers school en het Agnes college zullen er baat bij hebben. Voor de werkgelegenheid is dit een positieve ontwikkeling.

Na afloop was het nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Een orkest van de Floraband zorgde voor de muzikale ondersteuning.

Comments

comments

DELEN