Vanaf maandag 7 september is er op RTV Katwijk televisie een programma te zien over het 250-jarig bestaan van het Bätz-orgel in de Vredeskerk aan de Voorstraat. Het programma wordt afgesloten met een mini-concert door de vaste organist Rob van Efferink.

Voorafgaand aan het concert vertelt Van Efferink over de bijzondere geschiedenis van het orgel en laat hij aan de hand van fragmenten de bijzondere klank van het beroemde orgel horen. Het Bätz-orgel werd in 1765 gebouwd, maar kwam pas in de 19e eeuw naar Katwijk. Sinds 1905 bevindt het zich in de Vredeskerk, eerst aan de westzijde van het gebouw, later aan de noordzijde, waar het nu nog steeds zijn vaste plek heeft.
Vanwege de verjaardag van het orgel zal het startschot voor Open Monumentendag in de Vredeskerk worden gegeven, ’s morgens om 10:00 uur door burgemeester Wienen. Zaterdagmiddag is er een concert in de kerk van 15:00 tot 16:00 uur.

Het mini-concert op televisie bestaat onder meer uit een Improvisatie over het lied Ga met God en Hij zal met je zijn, een gavotte van Wesley en Power of Live, Noorse volksmuziek van M.L. Takle.
Het programma over het Bätz-orgel is vanaf maandag 7 september te zien op RTV Katwijk televisie in de avond-tv-uitzending en vanaf maandag 14 september elke dag om 10:00 en 16:00 uur.