In juni heeft het college de voorkeur voor de Noordzeepassage als locatie voor de bibliotheek en de muziekschool bekend gemaakt en voorgesteld aan de gemeenteraad. Er is toen ook een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van aankoop van de Noordzeepassage en de eventuele risico’s die daarbij horen. Inmiddels is het onderzoek afgerond en de uitkomst is positief: de aankoop is haalbaar.

Op 1 september start de gemeenteraad met haar besluitvorming over de locatie. De uitkomsten van het onderzoek en de consequenties van een aankoop zijn nu dus inzichtelijk.

Burgemeester Jos Wienen: “Ik ben blij met deze stap. We willen de positieve uitkomsten van het onderzoek delen en daarnaast het geld dat nodig is voor de aankoop apart zetten. We moeten nog stappen zetten, vooral juridische, om de aankoop daadwerkelijk te doen. Ook moeten we nog in gesprek met de eigenaren van de huizen rondom de Noordzeepassage. Maar het is haalbaar op deze mooie locatie midden in het centrum.”

Vervolgstappen
Boven en rondom de Noordzeepassage wordt gewoond. Met deze eigenaren moeten afspraken worden gemaakt over wat er gaat gebeuren en hoe dat geregeld moet worden.

Bovendien moet gewerkt gaan worden aan een Programma van Eisen voor de inrichting van het gebouw en de openbare ruimte eromheen. De gemeenteraad start vanavond met de besluitvorming over de locatiekeuze van de bibliotheek en de muziekschool.

Comments

comments

DELEN