Aandacht voor een ander maakt alles mooier! Dit is één van de slogans die stichting Achtzaam gebruikt voor de vrijwilligerscampagne.

“Deze campagne is hard nodig”, zeggen initiatiefnemers Mirjam Paap en Fleur van den Horn. “We hebben helaas een nijpend tekort hebben aan vrijwillige luister-coaches.”

Oprechte aandacht
1 op de 3 personen in Nederland voelt zich alleen of eenzaam. Stichting Achtzaam wil hier graag iets aan doen. Oprechte aandacht staat centraal. Een luisterend oor, regelmatig persoonlijk contact en iemand die u echt op weg kan helpen. Oftewel: achtzaamheid.

Maak het verschil
“Er is veel behoefte aan onze dienstverlening. Hierdoor is de vraag groter dan het aanbod dat we momenteel kunnen bieden.” Het gevolg daarvan is dat stichting Achtzaam nu een wachtlijst heeft. Daarom zoeken Mirjam en Fleur mensen die zich willen inzetten voor een ander. Met 1 á 2 uur per week kom je al een heel eind. “Je kunt echt een verschil maken in iemands leven en je krijgt hier zoveel voor terug! Dus als je dit leest en je kent of bent iemand die hier iets voor voelt, aarzel niet om contact met ons op te nemen”, aldus Mirjam en Fleur.

Werkgebied uitgebreid
Stichting Achtzaam heeft sinds juli haar werkgebied uitgebreid naar de rest van de Duin & Bollenstreek. Als je iemand bent of iemand kent die wel wat extra aandacht kan gebruiken, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Samen met de lokale coördinatoren gaat Achtzaam op zoek naar een geschikt maatje.

Foto: www.achtzaam.nl