KATWIJK – Chr. Muziekvereniging Uitspanning na Inspanning (UNI) is opgericht op 4 december 1900 en bestaat uit drie orkesten, een blaaskapel, slagwerkers en verschillende blokfluitklassen. Met een leeftijd van maar liefst 117 jaar is deze muziekvereniging niet meer weg te denken uit de Katwijkse gemeenschap.

De vereniging is sinds jaar en dag gevestigd in de UNI-zaal aan de Weth. D. Ouwehandstraat 39a. Vanwege de ouderdom van het gebouw en de groei van de vereniging, voldoet het clubgebouw niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd en is daarom hard aan een opknapbeurt toe. Ook de duurzaamheid van het gebouw moet worden verbeterd. Daar is al mee gestart door het plaatsen van zonnepanelen.

Om de verbouw te realiseren is uiteraard geld nodig. Daarom organiseert UNI Katwijk op zaterdag 9 september, samen met vrijwilligers van Hersteld Hervormde Wijkgemeente Benjamin, een actiedag. Visbakken, bloemenverkoop, muziek, een rad van avontuur, een springkussen voor de kleinsten, alles is aanwezig. De actiedag is van 10.00-14.00 uur en iedereen is van harte welkom!

Comments

comments

DELEN