Er is in het najaar weer van alles te doen in Bibliotheek Katwijk: van filmavonden tot lezingen, van cursussen tot workshops. Een gratis activiteitenagenda met een handig overzicht ligt voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen. Ook is alle informatie via www.bibliotheekkatwijk.nl te bekijken en is op de website de kaartverkoop geopend.

Filmavonden en lezingen
De filmavonden van de bibliotheek zijn drukbezocht. Er staan er vier op het programma voor de komende maanden. De vertoonde films zijn actueel en vaak gebaseerd op een boek. Omdat het nog niet zeker is of de Hoofdbibliotheek al open is, wordt de eerste filmavond (september) in de Theaterzaal van Het Dorpshuis in Valkenburg gehouden.
Daarnaast zijn er interessante avonden te bezoeken met uiteenlopende gasten. Zo komt de uit Irak afkomstige schrijver/dichter Rodaan Al Galidi van het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ mee eten in de bieb en daarna vertellen over zijn ervaringen tijdens zijn periode als asielzoeker in Nederland. Een innemende persoonlijkheid met een vaak grappig maar ook bijtend verhaal.

Journalist Jurriaan van Eerten en fotografe Eline van Nes schetsen in hun lezing met prachtige foto’s hoe het dagelijks leven op het continent Zuid-Amerika eruitziet en ze vertellen over de moeilijke, grappige en uitdagende momenten waaruit hun werk bestaat.
Frank Westerman, schrijver van het boek ‘Een woord een woord’ gaat in gesprek over de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen. Een actuele zoektocht naar een weerwoord op terreur.
In Rijnsburg wordt een presentatie georganiseerd van het boek van Agnes Korebrits over Rijnsburgse bijnamen. Verder staat er een Leesclubavond op het programma en een Avond van de democratie in het kader van Nederland Leest.

Cursussen en workshops
Wie iets wil bijleren, zit ook goed in de bieb. De bibliotheek is een plek waar mensen zich actief kunnen informeren en al doende leren. Er zijn dit najaar twee internetcursussen: ‘Klik & Tik, het internet op voor starters met een computer of tablet’. Ook de ‘Workshop: E-books op de -reader & tablet’ en de ‘Cursus Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid’ behoren tot het aanbod van Bibliotheek Katwijk.

Erbij zijn?
De kaartverkoop voor de verschillende activiteiten is intussen van start gegaan. Wilt u zeker zijn van een toegangskaart, dan kunt u al direct bestellen. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Kaarten zijn ook aan de balies in de bibliotheekvestigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te verkrijgen.
Heeft u zich al aangemeld voor de maandelijks digitale nieuwsbrief van de bibliotheek met allerlei nieuwtjes en informatie over de activiteiten in de bieb? Aanmelden kan via www.bibliotheekkatwijk.nl (Actueel – Nieuwsbrief). Bibliotheek Katwijk zit ook op Twitter en Facebook, altijd handig voor het laatste nieuws.

We zien u graag tegemoet bij onze activiteiten of zomaar voor een bezoekje.

Comments

comments

DELEN