KATWIJK – Op de locatie Oegstgeesterweg/Tramstraat komt het woningbouwplan Hof van Rijnsburg. Op deze plek zat vroeger onder andere autogarage Dijksman. Ontwikkelaar Ouwehand Bouw werkt al geruime tijd aan de voorbereiding van het plan. De gemeente en Ouwehand Bouw zijn overeengekomen het bouwplan te actualiseren.

Er komen nu maximaal 87 woningen, waaronder minimaal 24 zorgappartementen. De procedure om het bestemmingsplan te wijzigen – dat noodzakelijk is om het bouwplan mogelijk te maken – is gestart.

Het plan
Het Hof van Rijnsburg is gelegen midden in het levendig centrum van Rijnsburg en biedt een prachtig doorzicht naar de Grote- of Laurentiuskerk. Naast koop- en huurappartementen zijn er 24 zorgwoningen in het plan opgenomen. Deze zorgwoningen zullen op termijn door Woningcorporatie Dunavie verhuurd worden. De nieuwe afspraken zijn inmiddels door de gemeente en Ouwehand Bouw in een zogenaamde allonge ondertekend.

Hierin is de invulling van het parkeren en de buitenruimte geoptimaliseerd, zijn er onder andere meer (sociale) huurappartementen aan het plan toegevoegd en is de zichtlijn op de kerk anders komen te liggen, waardoor deze is verbeterd. Wethouder Klaas Jan van der Bent: ‘Met dit bouwplan krijgt het aanzicht van Rijnsburg echt een mooie kwaliteitsimpuls. Het plan past goed in de omgeving en komt tegemoet aan de vraag uit de markt. Nu alle afspraken rond zijn, kunnen we vlot aan de slag!’

Ter inzage
Om het bouwplan mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Ook is voor het plan een Beeldkwaliteitplan opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan liggen van 22 september 2017 tot en met 2 november 2017 ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen de plannen bekijken bij de publieksbalie van het gemeentehuis of digitaal via onze website en eventueel een zienswijze op het plan indienen.

Volgens de planning kan het bestemmingsplan begin 2018 door de gemeenteraad worden vastgesteld. Vervolgens moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd voordat met de bouw van de woningen kan worden gestart. Ook zal er archeologisch onderzoek gedaan worden. De verkoop zal naar verwachting medio 2018 starten.

Comments

comments

DELEN