KATWIJK – Er zijn al meer dan 150 landelijke aanmeldingen binnen van standhouders die graag mee willen doen aan de Katwijkse Vrijmarkt (Visserijdagen nieuwe stijl).

Dit houd gelijk in dat deze markt de grootste vrijmarkt van de Bollenstreek word. Er is dus al een mooi succes behaald door het Vrijmarkt comité. De markt zal uitgestald worden op een groot deel van de Boulevard. Ook het winkel-centrum zal bol staan van de activiteiten. Zo zal de muziekschool House of Music een podium plaatsen op het Andreasplein. En op het Ondernemersplein naast de Zwaan zal Muziekcentrum The Box uit Valkenburg een podium plaatsen waar sfeer muziek ten gehore wordt gebracht tijdens het netwerken van ondernemers.

Het Ondernemersplein, het festivalterrein en de activiteiten in het centrum zullen met elkaar in verbinding staan.

Het moet een feest zijn voor iedereen dat ook nog eens landelijk onder de aandacht komt. Het word iets unieks voor Katwijk, waar een grote groep vrijwilligers zich voor heeft ingezet.

Haringrock
Passie voor muziek, verbondenheid met Katwijk en, de Katwijkers. De visie om het oudste lokale festival naar een landelijk niveau te tillen; dat is reeds gelukt. Het voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers bestaande organisatieteam van Haringrock zet op dit moment alle zeilen bij om het geliefde en stevig neergezette muziekfestival niet alleen voor de muziekliefhebber verder te ontwikkelen, maar ook tot een platform te maken voor Katwijkse ondernemers.

“Dit unieke, oudste en, gratis rockfestival aan de kust moet niet alleen doorgang blijven vinden, maar heeft ook de kans om het niveau van een kleinschalig dorpsmuziekfeestje ruim te overstijgen!’ Aldus: Frissen Recent is hiervoor ook de samenwerking gezocht met de Rabobank Leiden-Katwijk het Ondernemershuis en de Katwijkse Ondernemers verenigingen. Een aantal vrijwilligers hebben namelijk een grote vrijmarkt in ontwikkeling gebracht, die zeker goed bezocht zal gaan worden.

Het enige wat ons nu nog tegen kan zitten is het weer. Maar, Ton Frissen van Haringrock blijft positief. Tot nu toe zijn de weergoden ons goed gezind geweest. “Ieder jaar hebben wij nu al van een mooi evenement en uitermate goede weersomstandigheden mogen genieten. Wat ieder jaar resulteerde in veel bezoekers “ Aldus: Ton Frissen. De vrijmarkt en het Ondernemersplein vinden plaats op zaterdag 15 juli. Haringrock zal op 14 en 15 juli plaats vinden. Het programma van dit 2-daagse festival is te vinden op www.haringrock.nl