Stichting Rock4Life is 27 oktober een petitie gestart voor het behoud van Tripodia Katwijk. De petitie is inmiddels ruim duizend keer ondertekend. Rock4Life wil de petitie 17 december a.s. aanbieden aan het college van B&W.

Het college van B&W heeft plannen om het zalencentrum vanaf juli 2017 te sluiten en hiervoor een supermarkt in de plaats te zetten. Hiermee dreigt het enige grote cultuurpodium van Katwijk te verdwijnen. Al ruim 30 jaar worden er door vele verenigingen/organisaties diverse activiteiten georganiseerd in Tripodia, zoals theater en dans , zang- rock-, pop-, klassieke muziekconcerten en festivals.

Rock4Life: ‘Mede door de voorzieningen, de goede samenwerking en de gastvrijheid hebben vele inwoners van jong tot oud kunnen genieten van het rijke culturele aanbod van de verenigingen-/organisaties binnen de gemeente Katwijk.
Sluiting van Tripodia en met name van de grote zaal met diverse voorzieningen betekent dat vele concerten/activiteiten binnen de gemeente Katwijk niet meer plaats kunnen vinden en dat is dus een verarming van het culturele aanbod.

Het is onbegrijpelijk en onwenselijk dat een gemeente van ruim 60.000 inwoners met een actief verenigingsleven na 1 juli 2017 geen cultureel centrum meer heeft. Tripodia is een begrip in Katwijk het kan en mag niet verdwijnen.
Bent u het met de petitie eens dan kan deze online getekend worden op www.petitie24.nl of in Tripodia waar de papieren versie van de petitie aanwezig is. Ondertekenen kan nog tot en met 16 december a.s.’