KATWIJK – De nieuwe schilderijenexpositie in het Katwijks Museum trekt de laatste weken weer veel bezoekers, en dat is geen wonder, want op die schilderijen zijn de mooiste plekjes van het oude Katwijk in beeld gebracht. En die meer dan 50 zonnige schilderijen van Katwijkse buurtjes en straatjes laten goed zien hoe verbluffend mooi het dorp er in de vorige eeuw uitzag.

RTV Katwijk nam hier ook weer een kijkje, maar ging daarna met museumconservator André Groeneveld op zoek naar enkele van de in die buurtjes en straatjes geschilderde plekken.

U kunt die lentetocht door ons dorp nu ook bekijken: een wandeling van de Voorstraat naar het Oostpad en het Westpad, de Schoolsteeg en het Mallegat. Onderweg wordt steeds even gestopt om die bijzondere plaatsen mèt de schilderijen van diezelfde plekken te laten zien. Zeker niet alle geschilderde locaties konden bezocht worden (in het Museum ziet u er veel meer), maar ook de Zwaaikom, de Oude Kerk, de Roskambrug en de Oude Rijn worden in beeld gebracht en vergeleken met de daar geschilderde kunstwerken.

Lijkt het er daar nog op? Is er nog iets over van al die hofjes en buurtjes? U kunt dat nu zelf zien in de Tv-uitzendingen van RTV Katwijk: in de week van 10 april alle dagen om 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur (na sport).

Comments

comments

DELEN