REGIO – Vandaag werd bekend gemaakt dat Alrijne het Vaatkeurmerk voor 2017 heeft ontvangen. Dit houdt in dat Alrijne voldoet aan de eisen die de Hart&Vaatgroep aan zorg voor vaatpatiënten stelt.

Het keurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Op alle drie de gebieden (etalagebenen, aneurysma en halsslagadervernauwing) voldoet Alrijne ruimschoots aan de gestelde criteria.

Keurmerk helpt bij keuze goede vaatzorg
Het keurmerk helpt vaatpatiënten en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. In 2017 vond een grote actualisatie van het Vaatkeurmerk plaats. Het is een jubileum: de tiende editie Vaatkeurmerk. Nieuw is dat ook de gegevens met betrekking tot complicaties, her-operaties, heropnames en overlijden van aneurysma-operaties te zien zullen zijn. Kijk op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg om te zien welke ziekenhuizen nog meer het Vaatkeurmerk 2017 hebben ontvangen.

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Vaatkeurmerk 2017 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest gerealiseerd.

Comments

comments

DELEN