LEIDEN – Het bestuur van de Alrijne-ziekenhuizen kondigt bezuinigingen aan, dit doen zij om niet in de rode cijfers te komen eind dit jaar.

Door niet meer uit te geven dan er te besteden is willen zij een financieel gezond ziekenhuis blijven, zoals zij voorgaande jaren waren, aldus Ron Treffers, voorzitter van de raad van bestuur. Aan de zorg zal niks veranderen, patiënten en bezoekers zullen niks merken van de bezuinigingen.

Om hoeveel verlies het precies gaat, zegt het bestuur niet. De bezuinigen hebben onder andere te maken met de onverwachte sluiting van het OK-complex in Leiden, waardoor er minder operaties en behandelingen werden verricht.

Het Alrijne gaat minder makkelijk niet-verplegend personeel aannemen. Ook worden investeringen die niet noodzakelijk zijn uitgesteld.

De genoemde bezuinigingen gelden in principe alleen voor het ziekenhuis en niet voor de verpleeghuizen. De verpleeghuizen krijgen een apart reorganisatieplan, waarin rekening word gehouden met de maatregelen voor het ziekenhuis.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Maakt niet uit ze zetten je gerust als een hond buiten zelf meegmaakt in mijn nachtopnamen een molton om en naar huis met een taxi 2 open wonden en een drain het is te zot voor woorden

Comments are closed.