Op zaterdag 28 mei organiseert de stichting Als kanker je raakt een ontmoetingsdag voor jongeren van 12 tot 17 jaar die geraakt zijn door kanker. Het is de eerste keer dat deze dag georganiseerd wordt. Initiatiefnemers zijn docente Noreen Hartlooper en predikant Sijbrand Alblas. Op jonge leeftijd hebben zij zelf kanker gehad.

Sijbrand Alblas: ‘Als je al jong geraakt wordt door kanker heb je geen idee wat je overkomt en je weet al helemaal niet hoe je ermee om moet gaan. Wij willen met deze jongeren in gesprek gaan op een manier die bij hen past.’ Noreen Hartlooper voegt toe: ‘Het is niet de bedoeling dat het een heel zware dag wordt. Jongeren moeten ook zin hebben om te komen. We houden de dag in een strandtent en sluiten de dag af met een activiteit. We bouwen dan samen op het strand een grote vlieger en hopen dat die ook echt de lucht in gaat.’

Ook het geloof komt ter sprake op deze dag. Sijbrand Alblas: ‘Als je gelooft, is het niet persé makkelijker om met kanker om te gaan. Maar je kunt er wel moed uit putten. Zelf heb ik dat in elk geval zo ervaren.’

Deze dag is bedoeld voor jongeren die zelf kanker hebben en voor jongeren die in hun omgeving te maken hebben met kanker. De locatie is Strandpaviljoen Paal 14, Zeezijde 7 in Katwijk. De dag begint om 11 uur en duurt tot 17.00 uur.

Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op www.alskankerjeraakt.nl en opgeven kan via young@alskankerjeraakt.nl.

Vorig artikelLeegstaande barakken blijven onderhouden
Volgend artikelNieuwe geluidsschermen op de N206