In de week van 9 tot 14 november is de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland. Alzheimer (en dementie) is een ziekte waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Deze ziekte treft niet alleen de persoon die Alzheimer heeft, maar vooral ook de naaste omgeving.

Jaarlijks gaan duizenden collectanten in Nederland de deuren langs om geld in te zamelen. Vorig jaar haalden zij bij elkaar ruim 1,5 miljoen euro op. Ook in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn er tientallen enthousiaste collectanten die jaarlijks veel geld ophalen voor dit goede doel. Met het opgehaalde geld wordt voorlichting gefinancierd, wordt ondersteuning geboden aan mensen met Alzheimer en hun naasten, wordt via belangenbehartiging opgekomen voor betere zorg voor de achterban van Alzheimer Nederland en wordt wetenschappelijk onderzoek naar dementie mogelijk gemaakt.

Helaas is het door een gebrek aan collectanten de afgelopen jaren niet gelukt overal in de gemeente te collecteren. Daarom is Alzheimer Nederland nog hard op zoek naar versterking voor de collecteweek. Zij zoeken nog collectanten in de gehele gemeente, die in hun buurt één avondje (zo’n 2 uur) willen collecteren. Houdt u niet van collecteren, maar wilt u wel graag uw steentje bijdragen als vrijwilliger? Dan is het coördineren van de collecte wellicht iets voor u! Als coördinator bent u het aanspreekpunt voor een groep organisatoren. U zorgt dan onder meer voor de distributie van de collectebussen in uw buurt.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via alzheimerkatwijk@gmail.com!

Comments

comments

DELEN