Hoe organiseert een andere gemeente het werk? Wat kun je van elkaar leren als je van werkplek wisselt met iemand van een andere gemeente? 2 ambtenaren ruilden 6 weken van gemeente en van werkplek.

Rick van Keulen, beleidsmedewerker openbare werken, verruilde Katwijk voor Siegen. Luisa Wendel kwam in zijn plaats naar Katwijk.

Luisa Wendel van de gemeente Siegen stelde dit jaar een job ruil voor met een ambtenaar van de gemeente Katwijk. Doel was: van elkaar leren. Vanuit de inzet om de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren, is het nuttig om te kijken hoe andere gemeenten hun werk organiseren en waarom. Daarin paste deze uitwisseling.

De stedenband tussen Katwijk en Siegen begon in 1963 als partnerschap tussen Rijnsburg en Geisweid, dat later fuseerde met Siegen. Er waren al uitwisselingen tussen kunstenaars uit beide gemeenten, de gemeentelijke muziekscholen, Universiteit Siegen en Kustwerk Katwijk, middelbare scholen, kinderen van de Ganztagschule (buitenschoolse opvang) en de brandweer.

Foto: PR