FOTOKNRM Katwijk

KATWIJK – Vorige week heeft de vrijwillige bemanning van de KNRM meerdere malen de ambulancedienst geassisteerd bij het vervoeren van een slachtoffer.

Op de stormachtige donderdag werd de bemanning na een oefening op zee met de reddingboot gealarmeerd om de ambulancedienst Hollands-Midden te assisteren op het strand van Wassenaar. Daar was een kitesurfer gewond geraakt, nadat hij van grote hoogte was gevallen. Naast de KNRM en ambulancedienst, waren ook politie, Reddingsbrigade en een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is in het kust hulpverleningsvoertuig van de KNRM vervoerd naar de gereedstaande ambulance bij de Wassenaarseslag.

Vrijdagavond laat werd weer een beroep gedaan op de vrijwilligers, ditmaal door de ambulancedienst Haaglanden. Op het strand van Wassenaar was een ruiter van haar paard gevallen en gewond geraakt. Na controle van het ambulancepersoneel is ook dit slachtoffer vervoerd met het kust hulpverleningsvoertuig.

Afgelopen zondagmorgen rond kwart over elf werden de vrijwilligers gealarmeerd voor een dier in de problemen bij strandtent Willy Zuid. De melding betrof een mogelijk in probleem geraakte zeehonden pup. Na een korte zoekactie door de bemanning van het kust hulpverleningsvoertuig en de politie en Reddingsbrigade is geen zeehond in de problemen aangetroffen.

Tijdens de actie over de zeehond in de problemen, kwam het verzoek van de ambulancedienst Hollands-Midden om te assisteren bij een valpartij in de Zuidduinen. In de duinen was een man in een rolstoel van het pad afgeraakt en ten val gekomen. Omstanders hadden de man al overeind geholpen. Na controle van het ambulancepersoneel is de man in zijn rolstoel terug het pad op geholpen door de aanwezige hulpverleners.

Vorig jaar was al een stijging te zien van het aantal ambulanceritten voor de bemanning van de KNRM. Het aantal meldingen voor ambulancevervoer van dit jaar staat op 19 meldingen.

Comments

comments

DELEN