Op vrijdag 10 november om 21:00 uur zal het duo Mike & Amy Aiken live te gast zijn bij het programma Country Festival. Dit programma is iedere week op de radio te beluisteren, maar deze keer zal het naast de normale radio-uitzending ook op televisie van RTV Katwijk te zien zijn. Dat alles ter gelegenheid van het feit dat de presentator Bart van der Pol dan het programma al 25 jaar presenteert.

Oorspronkelijk komt de singer-songwriter Mike Aiken uit het landelijk gebied van Buffalo, New York. Tegenwoordig woont hij, als hij niet door de wereld trekt op zijn zeilboot, Ocean Girl, in de Chesapeake Bay. De liefde van Aiken voor het zingen en zeilen heeft hem al over de hele wereld gebracht. De van oorsprong kapitein van de Amerikaanse kustwacht heeft tienduizenden offshore-mijlen afgelegd samen met zijn vrouw Amy. De Canadese kustgebieden, de kust van de Verenigde Staten maar ook het Caribische gebied en Europa heeft hij bezeild. Als jongeman, die in de binnenstad van Buffalo werkte, was hij tijdens de lunch veel te vinden aan de oevers van het Eriemeer. Daar is de vonk voor het zeilen overgesprongen. Hij realiseerde zich al snel, dat als hij een boot kon kopen en goed leerde te navigeren, hij via het Eriekanaal en de Hudson Rivier naar de oceaan en overal ter wereld kon komen. Toen zijn oude Dodge het begaf kocht hij in plaats van een andere auto een boot. Het was de ware vrijheid van het open water dat Aiken uit de koude Great Lakes uiteindelijk naar de kusten van Virginia bracht. Waar hij tegenwoordig woont.

Liefde voor de muziek heeft altijd bij hem gehoord. Hij speelde blues, southern rock en country in verschillende bands in het westen van New York. Een solocarrière als singer-songwriter begon toen hij ophield te spelen in bands en de wijde wereld in zeilde. Voor Mike zijn songs en zeilen altijd hand in hand gegaan. Zijn levensstijl van leven op het water, die zeker niet voor iedereen geschikt is, past wel bij hem. Het zijn de hardwerkende mensen die hij langs de waterkant ontmoette, die voor hem de bron van inspiratie vormen voor zijn songs. Deze deden hem herinneren aan de boeren en de cowboys uit de streek waar hij vandaan kwam, die ook hard werkten.

Hij heeft samengewerkt met enkele van de beste songwriters in Nashville. Een grote voorliefde heeft hij voor allerlei gevarieerde snaarinstrumenten van bariton tot akoestische en elektrische gitaren maar ook mandolines. De beheersing van het spelen van deze instrumenten is van invloed op hoe hij elk liedje schrijft, aangezien elk instrument hem op een andere manier aanspreekt. Aiken’s liedjes zijn zo divers, zo eerlijk, dat ze wereldwijd het publiek aanspreken en met succes op de charts hebben gewonnen. Ze zorgen ook voor positieve reacties van de media en zijn collega’s.

Als artiest, heeft Aiken zijn plaats onder goed gerespecteerde songwriters en musici in de Americana en Country community ingenomen. Captains & Cowboys, het zesde studioalbum van Aiken, heeft positieve kritieken ontvangen van media en collega’s in de Verenigde Staten en overzee, waaronder een eerste ronde voor een Grammy nominatie. Hij heeft vijf Top 30-singles op de radio in de VS en Europa gehad.

Begin november 1992 werd Bart van der Pol, die betrokken was bij de organisatie van countryconcerten in Noordwijk en Noordwijkerhout, benaderd door de presentator van het programma Country Festival van de VLOK. Of hij deze presentator wilde vervangen omdat deze door familieomstandigheden niet in staat was het programma te presenteren. Onervaren achter een radiomicrofoon werd hij in het diepe gegooid. Maar met zijn kennis van de countrymuziek lukte hem redelijk goed om zijn hoofd boven water te houden. Zo goed, dat hij gevraagd werd om voortaan iedere week mee te werken aan het programma. Samen hebben ze dat tot 1998 gedaan. Bart is daarna alleen doorgegaan met hulp van zijn vrouw Christien voor de samenstelling van het programma. Ondertussen was hij ook gevraagd de functie van Hoofd Radio van de VLOK op zich te nemen. Tot 2007 heeft hij die functie bekleed. In die hoedanigheid is hij betrokken geweest bij de fusie tussen de VLOK en SOR/Mebora. Vanaf de fusie is hij naast presentator nog steeds bestuurslid van RTV Katwijk. Het is dus nu 25 jaar geleden dat hij begonnen is als presentator. Ter gelegenheid daarvan komt het duo Mike & Amy Aiken speciaal naar Katwijk. Luisteraars kunnen dit optreden live bijwonen in de studio. Het eerste uur wordt ook live via de televisie uitgezonden. Het tweede uur wordt opgenomen voor latere uitzending. Wil je dit feestje in de studio meemaken, dan ben je van harte welkom. Het is wel handig als je van tevoren even door geeft dat je aanwezig wil zijn. Dat kun je door een mailtje te sturen naar countryfestival@rtvkatwijk.nl. De uitzending begint vrijdagavond 10 november om 21:00 uur.

Link naar de website van Mike Aiken

Home

Comments

comments

DELEN