Vrijdag 11 november, aanvang 20.15 uur, neemt Van Vliet als laatste plaats in het Najaarsfestival van Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Deze laatste van deze serie opent met de Fest Hymnus van Carl Piutti. Het daaropvolgende openingsdeel uit Cantate BWV 35 is ook een feest om naar te luisteren. Aan Van Vliet de taak om de transcriptie van de originele orgel- en orkestpartij te laten duelleren op de vier klavieren. Vanuit Engeland werk van Henry Smart (Andante with variations and Final), Alfred Hollins (Concert-ouverture) en George Thalben-Ball. De laatste was één van de organisten van het roemruchte rijtje van de Temple Church in Londen. Van hem het geliefde en veel uitgevoerde Elegy. Net als bij de meeste Nieuwe kerk-concerten dit jaar, wordt ook in dit programma stilgestaan bij het 100ste sterfjaar van Max Reger. Allereerst het dromerige Melodie opus 129. En dan een voorbeeld van Regers’ voorliefde voor het Lutherse koraal, de Variationen und Fuge über Heil, unserem König Heil. Het slot is aan de Koraalfinale ‘U zij de glorie’ van collega Herman van Vliet.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:45 uur geopend. U krijgt een programmaboekje van het concert. De toegang bedraagt €10 p.p. Kinderen tot 12 jaar wonen gratis het concert bij. Zelf ook een keer het Van den Heuvel-orgel bespelen? Dat kan tegen betaling! Bekijk voor gedetailleerde informatie de website: www.sonk.nl

Comments

comments

DELEN