FOTODirk van Egmond / Treffend Beeld

KATWIJK – Anneke van Duijn – Schaap, burgerlid voor De Lokalen, stopt met haar werkzaamheden als burgerlid in de politiek. Deze functie is voor haar niet meer te combineren met haar overige bezigheden. Van Duijn is lange tijd actief geweest rondom en in de Katwijk politiek en vindt het nu wel mooi geweest.

Van Duijn: ,,Ik heb me altijd met veel plezier ingezet. Mijn hart ligt bij jongeren, ik wil mijn tijd naast mijn werk daarom louter richten op mijn vrijwilligerswerk in De Schuit en mijn eigen sociale kring.”

Fractievoorzitter Gerard Bol van De Lokalen betreurt het vertrek van Van Duijn: ,,Het is jammer om van iemand afscheid te moeten nemen die het in zich heeft om een prima plek in de Katwijkse politiek te bezetten. Dat heeft ze in menig debat ook laten zien en we zagen haar daarin groeien. Maar natuurlijk respecteren we haar besluit, ze is zeker niet over één nacht ijs gegaan. En met collega-fractielid Marcel van Tol ben ik blij dat ze zich blijft inzetten als vrijwilliger voor het o zo belangrijke jongerenwerk bij De Schuit. We wensen haar daarbij en ik haar verdere dagelijkse leven alle goeds toe. En onze wegen zullen elkaar vast wel weer ergens kruisen.”

Voordracht burgerlid
De fractie van De Lokalen zal steunfractielid Cees Noort voordragen als opvolger van Van Duijn in de rol van burgerlid. Bol: ,,Hij is al langer politiek actief, zo was hij van 1994 – 1998 al raadslid in de voormalige gemeente Rijnsburg en later ook nog steunfractielid in de gemeente Westland en vanaf 2006 in onze gemeente Katwijk. Een ervaren kracht die we graag als burgerlid voor De Lokalen zullen voordragen.”

Comments

comments

DELEN