KATWIJK – Tijdens de leraressenopleiding met o.a. het vak tekenen en handvaardigheid is bij Annelien Montsma interesse ontstaan voor het schilderen. Ze zegt hierover:

“Bij K en O Katwijk, Huis Dever Lisse, de Nieuwe Kunstschool Oegstgeest en Art Ship Rosier in Valkenburg heb ik lessen gevolgd in inkt-potloodtekenen, olieverf, aquarel en acrylschilderen. Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen met acrylverf.

Door het werken met acryl kan ik zowel dekkend als transparant schilderen, maar soms maak ik ook gebruik van gemengde technieken.

Mijn werk is afwisselend abstract en figuratief en met name door een sterk kleurgebruik leg ik de nadruk op dat wat ik ervaar.

In deze expositie laat ik een gedeelte zien van de serie schilderijen, die ik gemaakt heb op teksten van de liederen van Huub Oosterhuis.”

Mirjam Miener werkt sinds 1995 in steen, van zachte stenen tot en met marmer. “Op deze laatste materie heb ik mij sinds 12 jaren meer en meer toegelegd. Om mij hier verder in te bekwamen ga ik sinds 8 jaar een flink aantal weken werken in Pietrasanta (Toscane ) Een omgeving waar ik extra geïnspireerd wordt en mijn techniek nog verder ontwikkel. Stenen zijn voor mij een passie waarin ik mij helemaal kan verliezen en de wereld om mij heen kan vergeten.

Ik heb in de 22 jaar dat ik beeldhouw regelmatig cursus gelopen bij verschillende professionele kunstenaars. Ook waag ik mij aan de schilderkunst als 2e hobby.

Regelmatig heb ik geëxposeerd met mijn beelden en schilderijen waaronder zes keer een solo-expositie.

Sinds acht jaar geef ik zelf thuis cursus in de zachte steen. De eerste vier jaar aan kinderen en de laatste vier jaar aan volwassenen.

Wie: Annelien Montsma en Mirjam Miener

Wat: beelden en schilderijen

Waar: DunaAtelier, Boulevard hoek Voorstraat, Katwijk aan Zee

Wanneer: 18-11 t/m 3-12, woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Website: www.schilderenaanzee.nl

Comments

comments

DELEN