Eerder dit jaar hief de Katwijkse afdeling van de ANBO zichzelf op. Maar Katwijkse ouderen hoeven niet met een lege agenda te zitten: komende vrijdag wordt de gloednieuwe Algemene Ouderen Bond Katwijk gelanceerd.

De AOBK was al een tijdje bezig achter de schermen om alles in gereedheid te brengen. Vrijdag 11 november om 15.00 uur vindt de officiële start plaats de nieuwe vereniging voor ouderen. Het bestuur zegt ernaar uit te kijken om vele leuke activiteiten te organiseren voor hun doelgroep.

Nieuwe vereniging
Verschillende lokale ANBO-afdelingen, waaronder die in Katwijk, kwamen vorig jaar in zwaar weer terecht. Het leek te gaan om fraude; rekeningen werden plotseling geblokkeerd en de ledenbestanden bleken hermetisch afgesloten. Katwijk ontsprong de dans wat diefstal betreft, maar voor het bestuur was de lol er vanaf. Maar de Katwijkse senioren in de steek laten, dat doen ze niet. Daarom hoopt het bestuur van de AOBK dat 1300 Katwijkse ANBO-leden zich snel willen overschrijven naar de nieuwe vereniging, in ieder geval voor het einde van het jaar.

Elke dag wel iets te doen
Plaats van handelen is De Zwanenburg. Iedere dag staat er daar wel iets op het programma: zingen, biljarten, klaverjassen, schilderen of gewoon lekker theeleuten met elkaar. Soms zijn er informatieve themamiddagen waarbij een gast over zijn of haar vakgebied. En samen eten, dat mag natuurlijk niet ontbreken op het programma. Op deze manier wil de AOBK ouderen uit hun isolement halen en eenzaamheid bestrijden.

Overschrijven
ANBO-leden die willen blijven deelnemen aan de activiteiten voor senioren, moeten zich dus voor 2017 laten overschrijven naar de AOBK. Dit kan door een mailtje te sturen naar aobkatwijk@gmail.com met vermelding van het ANBO-lidmaatschapnummer. Bellen kan ook: 071-4071690. Nieuwe leden kunnen bij De Zwanenburg een formulier invullen.

Comments

comments

DELEN