De naam Aquamar blijft voor het nieuwe zwembad behouden. Dat heeft de gemeente mede op advies van Katwijk Marketing en de directie van het Sportbedrijf Katwijk besloten. Naar verwachting opent het nieuwe zwembad in het voorjaar van 2018 haar deuren.

Eigentijdse uitstraling
“Er zijn genoeg redenen om de naam Aquamar te blijven gebruiken, “aldus wethouder Krijn van der Spijk. “De naam is uniek en is sinds 1987 zorgvuldig opgebouwd als herkenbaar en vertrouwd merk in Katwijk”. Er komt wel een nieuw logo voor het zwembad. Bij een modern gebouw dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd, past een logo met een eigentijdse uitstraling.

Start voorbereidende werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe zwembad in Katwijk zijn begonnen. Het bouwterrein is inmiddels afgezet en men is bezig met het bouwrijp maken, zoals het slopen van enkele opstallen, het verleggen van kabels en leidingen en het grondverzet. Tijdens het graafwerk zal er tegelijkertijd goed worden gekeken of er archeologische resten aanwezig zijn. Als er vondsten worden aangetroffen, die het behouden waard zijn, dan zullen deze eerst worden opgegraven, waarna de daadwerkelijke bouw kan starten. De officiële eerste paal gaat begin volgend jaar de grond in.

Open tijdens de bouw
Tot het moment dat het nieuwe zwembad klaar is, blijft Aquamar open voor alle zwemmers. Ook de weekmarkt op vrijdag gaat gewoon door. De gemeente heeft de opdracht voor de nieuwbouw van het zwembad gegund aan OLCO-Sportsphere. Deze partij realiseert de bouw en is voor de duur van 15 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.

Diverse doelgroepen
Bij de inrichting van het nieuwe zwembad is rekening gehouden met alle (toeristische) doelgroepen, verenigingen en instellingen van de regio Katwijk. Naast de verschillende baden komt er een verenigingsruimte en een interactieve waterspeeltuin op het buitenterrein. Het nieuwe zwembad wordt een duurzaam en modern gebouw waar zowel Katwijk als de regio volop van profiteert.

Comments

comments

DELEN