Architecten_Lab uit Deventer gaat het Voorlopig Ontwerp maken voor het gemeentehuis van Katwijk. Het bureau kwam als beste uit de aanbesteding. Nu de architect geselecteerd is kan het ontwerptraject van start gaan. In 2019 komen alle publieks- en kantoorfuncties van de gemeente Katwijk op één locatie: het gemeentehuis van Katwijk. De gemeente kan hierdoor de samenwerking tussen ambtenaren efficiënter maken, een goede dienstverlening leveren aan klanten en kosten besparen. Voor de huisvesting van 425 medewerkers onder één dak moet het gemeentehuis verbouwd worden.

Wethouder Krijn van der Spijk: “Architecten_Lab is gekozen vanwege hun visie op dit project, hun werkwijze om met de opdrachtgever mee te puzzelen en hun oog voor duurzaamheid. Ze hebben vergelijkbare opdrachten gedaan en ontwerpen gemaakt voor gemeentelijke huisvesting en interieurs. Ik ben blij dat we met de architectenkeuze weer een stap hebben gezet op weg naar een toekomstbestendige huisvesting voor alle ambtenaren. Ik zie uit naar een goede samenwerking met alle betrokkenen en een soepel vervolg. “ Architecten_Lab: “Wij hebben veel zin om samen te werken aan de toekomstbestendige huisvesting van de gemeente Katwijk”

Voorlopig Ontwerp
Het Voorlopig Ontwerp dat Architecten_Lab gaat maken heeft als uitgangspunt sober en doelmatig. Er wordt rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik van materialen. In het ontwerpproces wordt gekeken naar de meest efficiënte manier om de medewerkers van de gemeente een plek te geven in het gemeentehuis, zodat zij hun werk goed kunnen doen en beter kunnen samenwerken.

Planning
Uit het Voorlopig Ontwerp moet na tekenen en rekenen duidelijk worden hoeveel de verbouwing gaat kosten. Verder wordt er in de omgeving in oktober een parkeeronderzoek uitgevoerd. Uit het parkeeronderzoek zal blijken hoe met parkeren voor medewerkers en bezoekers moet worden omgegaan. Het Voorlopig Ontwerp wordt begin 2017 voorgelegd aan de gemeenteraad. Dan wordt ook het definitieve krediet aangevraagd voor dit project en kan gestart worden met het definitieve ontwerp en de verbouwing. Het college heeft al bepaald dat de totale investering van de verbouwing en inrichting niet meer mag kosten dan 5 miljoen euro.

Comments

comments

DELEN