FOTOPR

KATWIJK – Na 9 weken spelen was het tijdens de slotavond van de Katwijkse DamClub tijd voor de prijsuitreiking. Eerst was er nog uitgebreid gechineesd door de leden om het seizoen gezellig af te sluiten. Maar daarna barstte het prijzenfestijn los.

Allereerst werden de bekers verdeeld voor het Kampioenschap van Katwijk.
Er werd in het KvK gespeeld in 3 groepen. En er waren prijzen voor de beste 2 dammers.
In de tweede klasse ging de tweede plaats met 7 punten naar Alexander Neijenhuis, die helaas zijn beker niet in ontvangst kon nemen, maar deze wacht geduldig op hem in de damzaal.
De eerste plaats was voor Karel Kloosterziel, die duidelijk grote stappen maakt. Karel greep vorig jaar nog net naast de prijzen, maar was daarom dit jaar zeer gebrand een beker in bezit te krijgen en dat deed hij met 8 punten uit 8 wedstrijden met verve!

Bij de eerste klasse was het minder spannend wie er eerste zou worden. Cornelis Vooijs stond al geruime tijd aan de leiding en deed het zelfs zo goed dat hij een tijdje zelfs in het algemene klassement bovenaan stond. Hij werd wel op de voet gevolgd door Arjan Varkevisser, maar die had zoveel tijd in Amerika verspeeld, dat hij niet genoeg wedstrijden kon spelen om Cornelis nog in te halen. Cornelis met 11 punten en Arjan met 10 (maar uit 6 wedstrijden) hadden daardoor de 1e en 2e positie in de eerste klasse en stonden zij 3e en 4e in het algemene klassement. Overigens had Cor de Jong met 9 punten uit 5 ook een mooie score, maar helaas niet genoeg om in de prijzen te vallen.

De nummers 1 en 2 van het algemeen klassement waren derhalve ook de nummers 1 en 2 in de hoofdklasse. Met 13 punten uit 8 was de tweede plek voor Arie Dubbelaar en met 14 uit 8 is Kampioen van Katwijk geworden: Arend van Beelen. Zeker niet de jongste van de club, maar toch, in ieder geval dit jaar, de beste.

Vervolgens was de prijsuitreiking voor de interne competitie. Hier werd gedamd in 2 categorieën. In de eerste klasse ging de derde plek naar Teun de Kluijver die weer een bokaal kon toevoegen aan zijn collectie thuis.
De tweede plek ging naar Cornelis Vooijs, die steeds beter gaat dammen en bijna kampioen geworden was als hij niet van Chris Pronk verloren had. De eerste plaats was voor Paul Bremmer, die in het begin van het jaar nog goed meedraaide. Hopelijk zal hij dat volgend seizoen ook weer kunnen waarmaken!

Bij de hoofdklasse was de derde plek voor Arie Dubbelaar, die ook al een prima seizoen draaide. Tweede werd Arend van Beelen en de eerste plek was voor Jan Jungerius, die helaas niet deelnam aan het kampioenschap van Katwijk, maar bij de interne liet zien waar hij voor stond.

De avond werd besloten met het Open sneldamkampioenschap van Katwijk.
Als beste jeugdspeler kwam daaruit Chris Pronk, die 4 punten had behaald.
De prijs voor beste KDC-er werd gewonnen door voorzitter Jack van der Plas, die 13 punten behaald had en daarmee tweede was in het algemene klassement.
Sneldamkampioen van Katwijk werd echter RDC-er Cees van den Bosch, die met 15 punten uit 9 wedstrijden de beker mocht meenemen naar Valkenburg.

Een geweldige avond dus weer en in de zomer kunnen we ons weer helemaal opladen voor het nieuwe seizoen, dat de eerste dinsdag van september (de 5e) weer begint.

Comments

comments

DELEN