KATWIJK – Afgelopen zaterdag was het Sneldamkampioenschap van Zuid-Holland en KDC was met een delegatie afgereisd naar Ter Heijde om bij damclub Monster haar huid duur te verkopen.

Uiteindelijk werd RDC-er Wim Bremmer algehele winnaar van het toernooi en kampioen van de A-groep. Katwijk’s trots Jack van der Plas werd gedeeld eerste in de B-groep, op weerstandspunten achter Herman Vroom. En Arie Dubbelaar wist in de C-groep prachtig de eerste prijs te bemachtigen. Cornelis Vooijs behaalde in de C-groep 12 punten uit 13 wedstijden en dat belooft iets voor de toekomst. Wellicht dat hij volgend jaar ook een ticket voor het NK wint. Arie en Jack zullen op 10 juni laten zien wat zij landelijk waard zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Cornelis Vooijs aan kop bij het kampioenschap van Katwijk
Dat de jeugd oprukt blijkt wel uit het feit dat Cornelis nu aan kop staat met 6 punten. Aan alle kanten hijgen er nog hete adems in zijn nek, maar op het moment gaat alles vlekkeloos voor onze oudste jeugdspeler. Ook Chris Pronk had een goede avond en wel tegen de kampioen van de eerste klasse: Paul Bremmer. Paul kroop onterecht achter een stuk en met een simpel zetje verloor hij de partij direct. Wessel Schuitemaker en Alexander Neijenhuis zetten elkander het vuur na aan de schenen. Wessel kwam wel een schijf voor, maar Alexander had veel meer tempi en dus kon er nog een gelijkspel uit gehaald worden.
Ook aan de onderkant beginnen de dammers sterker te worden. Maart van der Zwan haalde een remise tegen John Bruin en Karel Kloosterziel maakte Cor de Jong een punt afhandig. Zeer mooie uitslagen. Maar Kees Plug verbaasde elke clubgenoot door van Jack van der Plas te winnen met een prachtig zetje. Kees haalde middels een forcing een 5 om 4 naar dam uit en dit zetje mag zeker in het boek “Prachtige combinaties”.

Veteranentoernooi
Arend van Beelen en Teun de Kluijver hadden in Wageningen meegedaan aan een zwaar bezet NK Veteranen. Teun wist nog 3 punten te bemachtigen en werd daarmee 12e in de 50+catgorie. Arend had wel liefst 7 punten (uit 8 wedstrijden) en werd daarmee 25e wat toch een best goede prestatie mag heten.

Comments

comments

DELEN