De parochiekern H. Joannes de Doper van de parochie H. Augustinus vierde net als de andere parochiekernen in Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar het Augustinusfeest. In de feestelijke eucharistieviering met medewerking van de koren De Vrolijke Noot, Vocalis en Cantemus werd er ook stil gestaan bij de start van een nieuw werkjaar en de rol van de vele vrijwilligers daarbij. Het was deze dag daarom ook de ‘geboorte’ van de ‘Joannes handjes’ die prima passen in het jaar van de barmhartigheid.

De eigenlijke feestdag van de parochieheilige St. Augustinus was 28 augustus, maar om na de zomervakantie goed te kunnen opstarten, is het feest in de parochiekernen op zondag 4 september gevierd. En deze week, gebombardeerd tot de Augustinusweek, is er ook nog de Augustinuslezing woensdag 7 september en de parochiële ontmoeting van vele vrijwilligers met parochiebestuur en het pastorale team twee dagen later. Met de uitspraak van Augustinus ‘Goed zingen is dubbel bidden’ zat het in Katwijk met drie koren en veel kerkgangers wel goed die zondag. Bij het laatste lied was het uiteindelijk aan de kerkgangers om de stemmen te verheffen omdat de koren na elkaar ophielden met zingen. En m.b.v. de geprojecteerde teksten slaagde men cum laude. ,,Nu moest ik wel meezingen, waar ik normaal meestal luister naar wat de koren zingen”, sprak een oudere parochiane met een knipoog bij het verlaten van de kerk.

‘Joannes handjes’ voor de ander…
In deze viering werd ook de opbrengst van het drie jaar durende parochieproject ‘Kerala’ meegedeeld en symbolisch overhandigd, € 62.323,93. Vele mensen in India kon zo een bestaanszekerheid worden geboden. Met dank aan alle gulle gevers en initiatieven die in de parochie H. Augustinus hebben geleid tot deze opbrengst.
Na afloop werd in ‘de kleine JOANNES’ het project ‘Joannes handjes’ uitgelegd. Je kan als vrijwilliger je aanmelden met een dienst waarbij je een parochiaan wilt helpen (werken in de tuin, een wandeling maken enz.). Je stelt dan een bepaald aantal uren van je vrije tijd beschikbaar aan de ander. Die kan juist een aanvraag voor helpende ‘Joannes handjes’ indienen. Een parochiaan: ,,Het leuke is dat mijn kinderen ook mee kunnen doen. Doet me weer denken aan vroeger met die slogan ‘Een heitje voor een karweitje’. Ik vind het een pracht initiatief en ga zeker wat uurtjes beschikbaar stellen. Want je bent toch samen kerk?”
De foto’s van dit Augustinusfeest zullen binnenkort te zien zijn op www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’. Op deze site kunt u ook meer lezen over de opgestarte actie ‘Joannes handjes’.

Comments

comments

DELEN