Van schemer naar duisternis bij volle maan in de duinen van Berkheide en Ganzenhoek en over het strand op vrijdag 25 september 2015  vanaf 19.00 uur.

Loop mee de avond in en ervaar hoe het duin verandert door het verdwijnen van het licht.
Na de avondwandelingen in andere seizoenen organiseren we nu een avondherfstwandeling met vrijwel volle maan door de duinen en langs het strand.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en over het strand. Van zonsondergang tot in de duisternis. Ervaar hoeveel licht een bijna volle maan geeft.

Weinig praten, veel beleven. Staand of zittend in het zand luisteren we naar passerende trekvogels. Op mooie stille avonden zijn veel vogels actief. Ganzen die luid gakkend overvliegen, smienten die fluitend over komen
Ervaar het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Je gehoor en reukvermogen lijken scherper te werken Misschien kruist een ree of vos in de schemering ons pad. Zien we , net als de vorige keer opnieuw de lichtjes van de glimwormpjes?
Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin, de zee bij nacht te zien en in het donker langs de strandlijn te lopen. Hopelijk zien we vleermuizen vliegen tegen de donker wordende hemel en horen we ze via de bat-detector.

Meenemen: redelijke conditie(!), passende kleding, drinken en stevige schoenen
Locatie/vertrekpunt: Verzamelen op de parkeerplaats ter hoogte van hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag (gemeente Wassenaar)
Georganiseerd door: de Werkgroep Actieve NatuurTochten (WANT) van het IVN – regio Leiden Informatie / opgeven bij Nanko van Kampen, tel 06-38341502. mail:  nankovkampen@gmail.com.

Vorig artikelOpen Dag Dorpshuis Valkenburg
Volgend artikelBijzondere dag voor De Brug