In dit jubileumjaar, 50 jaar Genootschap Oud Katwijk, eert het Katwijks Museum de nagedachtenis aan B.J. Blommers met deze overzichtstentoonstelling. Aan de hand van zo’n 70 schilderijen, aquarellen en tekeningen wordt een beeld gegeven van het oeuvre van Blommers, een internationaal gewaardeerd schilder.

Een groot aantal bruiklenen uit museale collecties en bezit van particulieren en kunsthandelaren is bijeen gebracht waardoor de bezoeker een fraai beeld krijgt van leven en werken van B.J. Blommers.

De kunstenaar, die jarenlang in Katwijk heeft gewoond, stond bekend om zijn zonnige strandtaferelen met spelende kinderen, wachtende vissersvrouwen en visafslag, scènes die hij in zijn ateliers te Scheveningen en Katwijk vervaardigde.

Bij de tentoonstelling verschijnt een nieuwe monografie over B.J. Blommers (1845-1914), waarin zijn leven en oeuvre aan bod komen en wordt ingegaan op zijn stijlontwikkeling. Met dusver ongekende werken in kleur biedt het een nieuwe kijk op Blommers’ kunstenaarschap en zijn positie binnen de Haagse School

Katwijks Museum, Voorstraat 46, 2225 ER Katwijk. www.katwijksmuseum.nl

Comments

comments

DELEN