Sinds 1971 organiseert Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen.

Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars die hun strepen al verdiend hebben. Het blijft echter belangrijk om ook getalenteerde, startende kunstenaars een podium te bieden voor hun werk. Daarom heeft Baalbergen Katwijk in 2017 de Baalbergen Aanmoedigingsprijs voor startende kunstenaars ingesteld.

Deze prijs is in 2017 gewonnen door Lisette Hogewoning die inmiddels regionale bekendheid heeft verworven en binnenkort met haar weergave van Rembrandt zal deelnemen aan een expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Ook dit jaar zullen startende kunstenaars een podium krijgen bij Baalbergen. Maakt u schilderijen, etsen, beeldhouwwerk, foto’s, tekeningen, quilts of werkt u in andere kunstvormen? Bent u een startende kunstenaar en verbonden met deze regio? Wilt u uw werk voorleggen aan een professionele jury? Wilt u exposeren in een professionele omgeving?

Meld u dan voor 10 augustus aan om deel te nemen aan de Baalbergen Aanmoedigingsprijs. U kunt zich aanmelden door een e-mail met uw naam en telefoonnummer te sturen naar expo@baalbergenkatwijk.nl Daarna ontvangt u een uitnodiging om half augustus uw werk voor te leggen aan de deskundige jury.

De jury, bestaande uit Lisette Hogewoning, Jan Golsteyn en Kees Baalbergen zal de meest getalenteerde aanmelders selecteren. Deze kunstenaars zullen in september samen exposeren bij Baalbergen Katwijk.

De uiteindelijke winnaar ontvangt tijdens de opening van die expositie een oorkonde, een geldbedrag en de kans om met eigen werk een complete expositie samen te stellen.