Bibliotheek Katwijk organiseert op donderdagmorgen 10 maart een speciale Babysoos: een kennismaking met ‘Muziek op schoot’ voor twee leeftijdsgroepen (om 9.30 uur de groep 8 maanden-1,5 jaar én om 10.30 uur de groep 1,5-2 jaar) door Marty den Haan.

Een ouder met een kindje kan gratis deelnemen aan de Babysoos ‘Muziek op schoot’ in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maar moet van tevoren wel een toegangskaart printen.

In de kennismaking ‘Muziek op schoot’ voor baby’s en peuters zal iedereen ervaren dat het voor kleine kinderen een enorme beleving is om met muziek bezig te zijn. Kinderen die hierin actief zijn, laten een snellere ontwikkeling zien met vaak meer en betere sociale vaardigheden. Keer op keer zijn er zeer gedegen onderzoeken die dat laten zien. Hoe jonger een kind met muziek in aanraking komt hoe beter. En het is ook nog eens heel leuk om samen met je kindje deel te nemen aan deze gratis workshop.

Marty den Haan begon haar loopbaan als peuterspeelzaalleidster. Tijdens haar werk met de peuters merkte zij dat muziek haar grootste hobby was. Na een opleiding aan de vrije muziek academie in Zeist volgde zij ook de opleiding ‘muziek op schoot’ bij het landelijk centrum voor muziek en onderwijs. Daar is zij in 1995 afgestudeerd. Vorig jaar heeft zij na 22 jaar de Gemeentelijke Muziekschool Katwijk verlaten. Nog steeds geeft zij de cursussen ‘Muziek op schoot’ en ‘Muziek en dans voor peuters’ in Bibliotheek Noordwijkerhout. Marty verzorgt ook bij diverse instellingen cursussen en workshops voor leidsters van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Wie mee wil doen aan deze verrassende en gratis kennismaking voor ouder met baby/peuter op donderdagmorgen 10 maart in de bibliotheek, kan nu een toegangskaart (1 kaart = voor 1 kind én 1 begeleider) regelen en printen. Er zijn twee groepen: om 9.30 uur voor kinderen van 8 maanden tot 1,5 jaar, én om 10.30 uur voor kinderen van 1,5 tot 2 jaar. Ga naar de Kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart. Ook in alle bibliotheekvestigingen zijn kaarten op te halen. Let op: de babysoos wordt in de bibliotheek aan de Hoorneslaan gegeven.