Maandag 12 september is bij KBC de najaarscompetitie 2016/2017 weer begonnen. Met dit jaar 4 teams in de competitie is KBC in 3 verschillende klasses vertegenwoordigd: 3de, 4de en 6de klasse. Deze week zijn team 1, 3 en 4 begonnen in de competitie, waarbij team 1 er zelfs al twee wedstrijden op heeft zitten.

Team 1:
Op de maandag mocht team 1 aantreden in een thuiswedstrijd tegen BC Hillegom. Een erg spannende wedstrijd, waarbij wel 7 van de 8 wedstrijden in 3 sets zijn gespeeld. Het had alle kanten op kunnen vallen. Voor KBC begon het minder, zowel de dubbel van Martin en Andries en van Caroline en Lyanne werd in 3 sets verloren, wat een 0-2 achterstand betekende. In de singles deden ze gelukkig weer wat terug, waarbij Martin, Andries en Lyanne de wedstrijden wonnen. Met een gelijkspel de mixpartijen in, waarbij er dus ook nog zicht was op winst. Dit liep helaas anders. Waarbij beide mixpartijen de eerste set wonnen, viel de shuttle hierna helaas naar de kant van Hillegom. Zij gingen die avond dan ook met de winst naar huis: 3-5.

Direct de donderdag hierna moest team 1 afreizen naar Alphen aan de Rijn en aantreden tegen BC Zigo/Flair. Ook hierbij werd begonnen met een verliespartij in de herendubbel. Caroline en Lyanne wisten in de damesdubbel dit keer wel de winst te pakken. In de singles waren het ook de dames die met winst van de baan afliepen. Voor invaller Armando was de winst ook niet ver weg. Na winst in de 1ste set verloor hij nipt de tweede set, waardoor hij moest aantreden in een 3de set. Deze liep gelijk op. Zo gelijk op zelfs dat de 30 punten zijn behaald en helaas nipt eindigde in 30-29 verlies. Dit zure verlies heeft hij hierna wel weer goed weten te maken in een nogmaals 3set durende mixpartij! Hierbij trok KBC wel aan het langste eind. Uiteindelijk uitslag: 4-4.
Lang rust krijgt het 1ste team niet, want maandag 19 september staat BC Veglo alweer voor de deur in alweer de derde wedstrijd van deze competitie!

Team 3:
Team 3 is de competitie ook van start gegaan in een thuiswedstrijd tegen BC Ouderkerk. Deze competitie met een bijna volledig nieuwe teamsamenstelling heeft maandag direct laten zien waar ze staan in deze competitie. Inclusief de hulp van invalster Marit uit de jeugd werden er 7 punten gepakt! In de herendubbel mocht het oude bekende duo Amol en Richard samen aantreden en pakten in 3sets het eerste punt van de competitie. Hierna ging team 3 gewoon door. Agnetha en Marit stapten voor het eerst als damesdubbel de baan op, maar lieten er geen gras over groeien. Ondanks dat ze aan 2sets voldoende hadden, wel het punt gepakt in deze spannende wedstrijd: 21-17, 23-21.
Ook in de singles wist KBC 3 de punten naar zich toe te trekken, waarbij Arie, Amol en Karin in twee sets wonnen. De wedstrijd werd afgemaakt in de laatste twee mixpartijen, waarbij zowel Arie en Marit als Richard en Karin ogenschijnlijk makkelijk de punten hebben binnengesleept. Eindstand: 7-1!

Team 4:
Het 4de team van de Katwijkse Badminton Club mocht zaterdag zich verplaatsen naar Leiden voor de eerste wedstrijd tegen LUSV. Ook dit team had hulp nodig vanuit de jeugd, ditmaal viel Evert in. Ook team 4 had een zware start in de competitie en mocht gelijk hard aan de bak. Even makkelijk de wedstrijden winnen zat er niet in. Bas en Evert wisten helaas hun dubbel niet te winnen, maar Renate en Monique trokken de wedstrijd gelijk weer terug in een gelijkspel. In de singles werd deze lijn even voortgetrokken, Bas en Renate pakten de winst en zetten een 1-3 voorsprong neer. Helaas moesten hierna de punten in de andere singles weer worden gedeeld met de concurrentie uit Leiden. Net als team 1 gingen ze de mixpartijen in met een 3-3 gelijkspel en nog alle kansen op de winst, maar ook op verlies… Bas en Renate stapten als eerste op de baan in een poging om in ieder geval een gelijkspel veilig te stellen. Dit is ook gelukt! De winst pakken is voor team 4 helaas net niet gelukt. Na weer een spannende gelijk oplopende mix van Evert en Monique kon helaas net niet de winst worden gepakt en moesten ze de punten delen.
Eindstand dus ook: 4-4.

Voor alle teams de aankomende wedstrijden op een rijtje:
Maandag 19-9: KBC 1 – BC Veglo 4
Zaterdag 24-9: BV DEO 7 – KBC 2
Vrijdag 23-9: BC ShuttlEQ 4 – KBC 3
Maandag 19-9: KBC 4 – BK Noordwijkerhout 3

Comments

comments

DELEN