Café The Pocket is druk bezig met de programmering voor het seizoen 2017-’18. Opvallend is het weerzien van Barrelhouse in Katwijk, na 30 jaar. Volgens kenners een van de beste bluesbands van Nederland. Meer optredens zijn al vastgelegd waaronder tribute bands van Fleetwood Mac en R.E.M. Ook coverband Barracuda staat gepland. De Zeeuwse band Woodworks neemt de aftrap van het nieuwe seizoen voor haar rekening.

The Pocket biedt gevarieerd aanbod op podium
Woodworks mag het na het Noordzee Zomerfestival nog een keer overdoen in de kleinere en intieme sfeer van The Pocket. De drie onvermoeibare artiesten uit Zeeland hebben een enorm scala aan nummers in hun repertoire waarvan een groot aantal sfeermakers. Zij zijn als eerste te bewonderen op 21 september.

Fleetwood Back is een 7-persoons formatie uit Lelystad, waarvan uiteraard twee zangeressen. De originele wereldberoemde band Fleetwood Mac treedt nog steeds op maar hun meest gerenommeerde nummers komen uit de jaren 70 en 80. Fleetwood Back speelt veel van die songs met een eigen sound onder het motto: “all they want, is to see you smile!”. Zij zijn 22 oktober op de middag te zien. Er is een voorprogramma op deze dag, dus minimaal 3 uur livemuziek.

Men on the Moon uit het Brabantse toert rond om songs van R.E.M., de bekende band uit de jaren 90 en begin deze eeuw, te vertolken. Een hele uitdaging voor de 6 leden van deze band vooral vanwege het specifieke stemgeluid van leadzanger Michael Stipe. Zanger Hans Reinders staat z’n mannetje in deze en zal dat tonen op 19 november. Coverband FellowSession staat in het voorprogramma, dus wederom 3 uur livemuziek.

Barracuda uit Eindhoven heeft goede herinneringen aan Katwijk, deze 4 mannen en een zangeres die voortdurend de interactie met het publiek zoekt heeft al enkele zeer sfeervolle optredens in De Boemerang verzorgd. Zij gaan dat in The Pocket doen op 21 januari . Het voorprogramma staat nog open.

Barrelhouse
Zangeres Tineke Schoemaker is de beste blueszangeres van Nederland volgens liefhebber en blues-promotor Johan Derksen. In de tweede helft van de jaren 70 heeft Barrelhouse meerdere keren op het podium gestaan van het toen legendarische jongerencentrum ’t Mallegat op de hoek Voorstraat/Zuidstraat dat halverwege de jaren 80 werd veranderd in een grasveldje. Vele liveoptredens werden daar verzorgd maar Barrelhouse stak er met kop en schouders bovenuit als je de populariteitsenquêtes van die jaren bekijkt, ruim voor bands als The Nits, White Honey, Vitesse en zelfs Doe Maar.

Nog steeds is Barrelhouse zeer actief. In 2016 brengt de band de cd ‘Almost There’ uit waarvoor ze in 2017 de Edison Jazzism Publieksprijs krijgen. In het ruim veertig jarig bestaan is het, na meer dan 15 albums, een mooie bevestiging van de aparte klasse van deze band binnen de wereld van de blues. Op blues jaarlijsten stond Almost There op nummer 2, na Blue & Lonesome van the Rolling Stones.

Barrelhouse blijft doen wat de band het meest na aan het hart ligt, live spelen. Afgelopen seizoen speelden ze op veel belangrijke festivals zoals Bluesrock Tegelen, Rhythm n Blues Night Groningen, Ribs n Blues Raalte. Maar ook juist in kleinere zalen met de bar binnen handbereik. In een intieme sfeer krijgt de blues van Barrelhouse een extra dimensie. Café The Pocket is trots dat ze deze band heeft kunnen vastleggen voor 18 februari.

De totale programmering is nog niet rond. Er staan nog wat verrassende en aansprekende namen op stapel. Ook de lokale en regionale bands zullen alle kans krijgen hun kunsten te vertonen. Met een Like op Facebook kunnen geïnteresseerden de ontwikkelingen op de voet volgen. Maar uiteraard zullen liefhebbers van liveoptredens met persberichten in de lokale media ook op de hoogte worden gehouden.

Onderschrift foto: Barrelhouse met Neerlands beste blueszangeres, Tineke Schoemaker

Comments

comments

DELEN