‘’Hij is van goeden huize’’, schreef ooit Charles Gounod over de zo veelzijdige Franse musicus Camille Saint-Saëns. Datzelfde kan een ieder die bekend is met de orgelwereld zeggen van de veelzijdige organist  (en beiaardier!) Bas de Vroome,  gelet zijn internationale orgelpraktijk, het behalen van prestigieuze prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen en zijn deelname in jury’s van vooraanstaande orgelconcoursen in binnen- en buitenland.

Op vrijdag 20 mei a.s., aanvang 20.15 uur, zal hij het slotconcert verzorgen wat deel uitmaakt van het ‘’Voorjaars festival 2016’’ in de Katwijkse Nieuwe Kerk op het grote Van den Heuvel-orgel (1983).

Geopend wordt met een werk van Hugo Distler (1908-1942) een Duitse componist en vertolker van Lutherse kerkmuziek zoals de  op het programma prijkende Partita “Wachet auf, ruft uns die Stimme” bestaande uit de delen; Toccata, Bicinium en Fuge. Van ‘eigen bodem’ en niet minder dan van Jan Pieterszoon Sweelinck klinkt diens Pavana Lachrimae gebaseerd op een lied van de Engelse Renaissance-componist John Dowland. Bas de Vroome besluit het concert met Prelude, Adagio et Choral Varié sur le theme ‘Veni  Crator op. 4. Een werk gebaseerd op de kerkelijke Pinksterhymne Veni Crator Spiritus (“Kom Schepper, Geest, daal tot ons neer’’) van de Franse organist en componist Maurice Duruflé waarvan dit jaar zijn dertigste sterfjaar wordt herdacht.