Donderdagavond is de Katwijkse ondernemer Bas Drinkwaard geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Katwijk. Hij volgt Willem van Duijn op die met een kort dankwoord afscheid nam van de Katwijkse gemeenteraad.

Bas Drinkwaard is de nieuwe financieel deskundige van de CDA-fractie. ‘Ik zie ernaar uit om als volksvertegenwoordiger een bijdrage te leveren aan de Katwijkse samenleving. Burgers moeten kunnen vertrouwen op een goede dienstverlening van de gemeente. Verder is het laag houden van de plaatselijke lasten een speerpunt van het CDA waar ook ik me voor zal inzetten’, aldus Drinkwaard.

Financieel deskundige en ondernemer
Drinkwaard heeft zich tijdens een belangrijk deel van zijn werkzame leven beziggehouden met de financiën van overheidsinstanties. Als accountant controleerde hij de boeken van veel gemeenten en andere instanties. Enkele jaren geleden nam Drinkwaard afscheid van de accountancy. Hij is tegenwoordig mede-eigenaar van twee kledingzaken in het centrum van Katwijk aan Zee. De afgelopen jaren was Bas Drinkwaard vanuit die hoedanigheid actief als bestuurslid van Winkeliersvereniging Zeezijde. Nu Drinkwaard raadslid is geworden, heeft hij deze functie neergelegd. Eerder vervulde hij diverse functies in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. In zijn vrije tijd is Bas een fanatieke volleyballer en een recreatieve tennisser.

Naast Financiën zal Drinkwaard zich in de gemeenteraad bezig houden met het Evenementenbeleid, Belastingen, Personeel & Organisatie en de gemeentelijke huisvesting.

BasDrinkwaard