Ooit startte Ilse Kuijt, de jongste van 4 basketbalzussen, ook als beginner bij basketbalvereniging Grasshoppers. Voor haar was het simpel, ze kreeg van huis uit basketbal met de paplepel ingegoten. Met haar talent heeft ze nog altijd als jeugdspeelster in het eerste team, bijvoorbeeld al twee finales om het landkampioenschap gespeeld. Ze heeft als 18e jarige als jeugdinternational bovendien half Europa afgereisd. Dat is zomaar mogelijk als je komt basketballen bij Grasshoppers. Het is met Eredivisie bij de dames en Promotiedivisie bij de heren één van de hoogst spelende sportclubs van Katwijk. Basketbal is een snelle en spectaculaire sport wat naast de nodige techniek ook doorzettingsvermogen vraagt en natuurlijk veel plezier geeft. En om gelijk maar een misverstand uit de wereld te helpen; je hoeft er niet perse lang voor te zijn (of te worden).

Maar wat doe je als je niet van jongs af aan rondom het veld was te vinden en er zomaar inrolde. Nou, dat bewijst Ilse met nog veel meer vrijwilligers van de vereniging. Ze komen langs met basketbaltrainingen bij de basisscholen in Katwijk. Ze proberen iets van hun enthousiasme voor de sport over te brengen op de jongens en meisjes met leuke basketbaltrainingen. En lijkt het je wat, vraag je ouders dat je wil gaan basketballen. Zeg tegen ze dat het lekker binnen is. Met de gure herfst en de winter voor de deur, is het goed toeven in de sporthal. Je kan het eerst gratis proberen, ook naast een andere sport.

Of kom gewoon maar eens langs. Bij Solar-systemen Grasshoppers kan je 3 keer meetrainen zonder verplichtingen. Voor aspirant basketballers tot en met 12 jaar, zijn er de beginnersgroepen die op vrijdag trainen in sporthal Cleijn Duin van 16:00 uur tot 17:15 uur. Hier kan je eerst de beginselen en de fijne kneepjes van de basketbalsport leren. Je kan op vrijdag iets voor 16:00 uur in sportkleren en sportschoenen gewoon melden bij de trainer(s) in de sporthal. Zodra de mogelijkheid er is, worden de beginners in een team van hun leeftijdscategorie geplaatst.

Voor nieuwe leden die ouder zijn dan 12 jaar kan je contact opnemen met de contactpersoon van de Technische Commissie, via Anja Kuijt, telefoonnummer 071-4034961. Dan wordt gekeken in welk team van jouw niveau je kan gaan meetrainen.

Tot ziens op de vrijdag, 16.00 uur in sporthal Cleijn Duin!

Comments

comments

DELEN