Topaz wil de voormalige locatie Groenhoven de komende vijf jaar tijdelijk gaan inzetten als huisvesting voor (nieuwe) medewerkers. Met het unieke aanbod van een betaalbare studio in hartje Leiden maakt de zorgorganisatie werken in de ouderenzorg extra aantrekkelijk. Topaz richt de werving in eerste instantie op verzorgenden en verpleegkundigen, omdat deze vacatures het moeilijkst te vervullen zijn. Het doel is om vanaf oktober 2019 te starten met de verhuur aan nieuwe medewerkers.

Een aantal studio’s is ook gereserveerd voor studenten vanuit de opleiding Radicale Vernieuwing Waarde-vol onderwijs, het vernieuwende leer-werktraject waarin Topaz samenwerkt met ActiVite, DSV | Verzorgd Leven, mboRijnland en LOI Hogeschool. In een latere fase komen ook huidige Topaz medewerkers in aanmerking voor huisvesting in Groenhoven.

Betaalbare studio
Elke huurder krijgt de beschikking over een eigen studio met douche en toilet en een kleine pantry voor een waterkoker of koffiezetapparaat. Daarnaast delen huurders samen een keuken. De huurprijs voor een eenkamerstudio (26 m2) is 300 euro per maand. Er zijn ook enkele tweekamerstudio’s (48 m2) beschikbaar. De huur bedraagt dan 420 euro per maand. De servicekosten voor gas, water, licht, gebruik van wasmachine en droger, overdekte fietsen- of scooterstalling en de schoonmaak van de algemene ruimtes zijn ongeveer 160 euro per maand. In elke studio is uiteraard een aansluiting voor tv en internet aanwezig (exclusief abonnement). Sommige studio’s beschikken over een balkon. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke tuin waar huurders gebruik van kunnen maken. Topaz besteedt het beheer van Bed & Baan bij Topaz uit aan een externe vastgoedbeheerder.

Medewerkers en bewoners samen
In Groenhoven komen naast medewerkers tijdelijk ook bewoners te wonen, omdat Topaz een aantal etages gaat gebruiken als wissellocatie tijdens de verbouwing van haar huidige locaties. De begane grond en eerste etage zijn bestemd voor bewoners, de tweede en derde etage verhuurt Topaz aan medewerkers. Als het concept van Bed & Baan bij Topaz succesvol blijkt, is de wens om op termijn heel Groenhoven tijdelijk voor medewerkershuisvesting in te zetten. Topaz wil Groenhoven als locatie aanhouden, omdat de organisatie in de toekomst verwacht dat de vraag naar verpleeghuiszorg in de regio Leiden gaat toenemen.