Beeldhouwster Willy Zuijderduijn en fotograaf Ab Kuling exposeren samen in het gemeentehuis. Hun werken zijn te zien van 2 t/m 30 augustus tijdens kantooruren. De toegang tot de expositie is gratis; u bent van harte welkom bij de opening op dinsdag 2 augustus om 19.30 uur.

Dames eerst: Willy Zuijderduijn werkt met verschillende steensoorten. Iedere steensoort heeft zijn specifieke eigenschappen. Daardoor is het altijd een verrassing wat er uiteindelijk tevoorschijn komt aan kleur en structuur. Werken in steen is de kunst van het weghalen, maar in de stijl van Willy Zuijderduijn is het ook de kunst van het weglaten. Want beeldhouwen is iets scheppen uit steen. Steeds opnieuw vorm creëren blijft voor haar een uitdaging. In haar abstracte werken ervaart elke toeschouwer zijn eigen beeld.

Eigen afdrukken
Ab Kuling is van oorsprong Rotterdammer en begon al jong met fotograferen. Zijn eerste foto’s maakte hij met zo’n box die je voor het lichaam moest houden om van bovenaf door de lens te kunnen kijken. Sinds de jaren ’70 ontwikkelt Ab Kuling zelf en maakt hij ook zijn eigen afdrukken in de donkere kamer. Sinds de jaren ’90 fotografeert hij digitaal. De foto’s van Ab Kuling proberen vooral schoonheid te verbeelden.

Te zien
De exposities zijn te zien van 2 t/m 30 augustus tijdens openingstijden van het gemeentehuis van Katwijk, Kon. Julianalaan 3.

Foto: werk van Ab Kuling