Na enkele succesvolle exposities met etsen, schilderijen, collages en quilts richt Baalbergen nu de spotlights op beeldhouwwerk. Het bekende Lissese beeldhouwersduo Frans en Truus van der Veld zal vanaf 14 oktober exposeren met beelden in verschillende materialen.

Frans en Truus van der Veld zijn allebei geboren en getogen in Lisse. In hun atelier werken zij samen aan opdrachten voor bedrijven, gemeenten en particulieren. Daarnaast maken zij vrij werk en verzorgen zij workshops. Gedurende het proces van ontwerp tot en met de uitvoering, vullen zij elkaar aan en versterken zij elkaars ideeën.

Frans en Truus laten zich in hun vrije werk vaak inspireren door de Oude Grieken: Muzen en aanverwante goden en labyrinten. Zij zijn als een tussenpersoon die als eerste het oor te luisteren legt bij de tempel van Apollo (aanvoerder van de negen muzen). Frans en Truus werken met brons, granito, staal, corten, alu en glas. Hun veelzijdigheid en diversiteit komt niet zozeer voort uit een drang tot experimenteren, maar wel uit de sterke wil om elk idee in het juiste materiaal weer te geven.

De opening van de expositie zal plaatsvinden op zaterdag 14 oktober om 17.00 uur en verricht worden door Renée Korbee, landelijk bekend kunstcritica en publiciste. De expositie loopt tot en met 13 januari 2018 en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bezichtigd worden.

Comments

comments

DELEN