Zaterdag 19 november organiseert K&O weer een editie van klassiek in de Soefitempel. Dit keer staat de compinist Beethoven in het middelpunt.

In deze voorstelling brengt de acteur Klaas Hofstra op meeslepende wijze de grote componist Beethoven tot leven. Samen met concertpianiste Regina Albrink brengt hij de voorstelling ‘Geen sterveling heeft ooit mijn sluier opgelicht’, op teksten en muziek van Beethoven.

Watervlug vingerwerk
Een avondje muziektheater over het leven van Beethoven. Meesterpianiste Regina Albrink speelt op meesterlijke wijze delen uit Pathétique, Mondscheinsonate, Opus 109, Appassionata en Für Elise voor u. Regina Albrink is één van de meest veelzijdige pianisten van Nederland. Zij speelt zowel op het concertpodium als het theatertoneel. Na haar solistendiploma behaald te hebben in Amsterdam bij de Franse pianiste Danièle Dechenne en nog drie jaar studie aan de beroemde Franz Liszt Academy in Boedapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados, speelde zij Chopin en Liszt in vele voorstellingen van Hans van Manen’s balletten. Vanaf 1991 werkte ze mee aan verschillende producties rondom Chopin en nu volgt een nieuwe voorstelling over Beethoven. Regina Albrink beschikt over een grote techniek: in het bijzonder haar sprankelende, watervlugge vingerwerk is van grote kwaliteit. Jaarlijks geeft zij op Tweede Kerstdag een pianorecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Praktische info
Kaarten voor dit concert in de Soefitempel, aan de Zuidduinseweg 5, op zaterdag 19 november kunt u online bestellen op onze website www.kenokatwijk.nl. Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 te Katwijk of telefonisch te reserveren onder tel.nr. 071-4016400 (van ma. t/m vrij. tussen 9.00 en 13.00 uur ’s morgens). Aanvang van het concert is 20.15 uur.

beethovensoefitempel