Kinderopvang Klein Duimpje, de Marnixschool en de Jonge Ouder Academie slaan de handen dit jaar ineen om de kinderen nog meer te laten sprankelen en zo de nieuwsgierigheid van kinderen te gebruiken om hogere denkvaardigheden te ontwikkelen. Dit gebeurt wel spelenderwijs natuurlijk; kinderen moeten kind kunnen zijn.

Voor de jonge kinderen (3-6) is er een jonge ouder academie voor de ouders, waarin uit de doekjes wordt gedaan wat je als ouder thuis kan doen. Maar voor een jong kind is het extra leuk dat wat je thuis doet ook op school terug komt. Dus het speelgoed dat bij de JOA zo’n prominente plaats inneemt komt ook terug in de groepen 1,2 en 3 van de Marnixschool.

Voor de oudere leerlingen (vanaf 6) zijn er vakoverstijgende projectlessen, vaak Pluslessen genoemd. Daarbij zal er ook aandacht zijn voor de hoogbegaafdheid. Of het nu over Eb & Vloed gaat, over het Weer, over de Maya’s, over spiralen in de Natuur en de raadselachtige wiskunde daarachter, het komt allemaal aan bod. Sluit naadloos aan bij de JOA speelactiviteiten en bereid prachtig voor op wetenschap en techniek.

Tenslotte wordt het jaar afgesloten met een kennismaking met kleine robots: zo groot al een kippenei, maar met geheel andere mogelijkheden voor kinderen vanaf 3 jaar, hun ouders en pedagogische medewerker en leerkrachten.

Comments

comments

DELEN