KATWIJK – Op dinsdag 30 mei hebben vijf Katwijkse en één Haagse karateka’s meegedaan aan het Kenshin World Karate Festival 2017 in Tokyo, Japan. In dit jaarlijks terugkomend evenement kunnen er wedstrijden gedaan worden in karate, kickboksen, MMA en kata.

Als eerste was het Rob de Groot uit Rijnsburg die een vierde plaats behaalde in zijn klasse. Toen was Katwijker Gijs Hoek degene die zijn Japanse tegenstander geen schijn van kans gaf. Dave Kagenaar uit Rijnsburg werd tweede. En Kim Schroduer uit den haag wist ook de winst naar zich toe te trekken.

Kata in Japan.
Toen was het tijd voor de Kata wedstrijden. Kata is een stijlvorm, een soort schijngevecht waarbij het zeer belangrijk is om de technieken en timing zo strak mogelijk te laten lopen. Een wedstrijd vorm die niet voor iedereen is weggelegd. Jaap de Jong uit Katwijk is weken bezig geweest met trainen en deze betrad een wedstrijd veld met zeer ervaren zwarte banders. Ondanks deze druk dat liep hij een foutloze kata.

Karate en kickboksen
Als laatste was het Floris Hoek die eerst mee deed aan het kickboks-klassement en daarna het Karate. In de kickboks-divisie wist hij met gemak zijn partijen te winnen. Bij het karate had hij een zeer ervaren en technische Japanse tegenstander. Deskundig wist Floris deze Japanse machine binnen minuten volledig te ontleden, wat resulteerde in een opgave van de Japanse kant. Deze Katwijkse karateka heeft in het land van de rijzende zon dus twee eerste plaatsen behaald.

Ontwikkeling
Dat Floris zich blijft ontwikkelen is een feit. Dit is waar Budo-sporten om draaien. Behalve dat hij bezig is Met een opleiding cios gaat hij ook de jeugd kickbokslessen verzorgen bij de Osaka dojo. Deze starten vanaf Donderdag 8 juni. Het is voor het eerst in jaren dat er Nederlandse karateka’s prijzen in Japan winnen. Eerder deze week was het Cem Senol die zegevierde in Japan en nu de rest van de club. Met deze resultaten kan iedereen meer als tevreden zijn.

Comments

comments

DELEN