Iedereen die graag mee wil praten en na wil denken over de toekomst van de kust in Zuid Holland is van harte welkom op zaterdag 17 september in Katwijk.

Deze zogenaamde kustconferentie, die wordt georganiseerd door de partners van de ‘Campagne Bescherm de Kust’, is de laatste uit een serie van drie dagen (eerder in Zeeland en Noord Holland) waarbij betrokken burgers met hart voor de kust, Baywatchers, met elkaar in contact worden gebracht. Doel van de dag is het onderzoeken of er energie zit bij de mensen om zelf actief te worden om zo met elkaar onze kust mooi en leeg te houden.

Ongerepte kust
Eind 2015, begin 2016 gaven ruim 104.000 mensen, Baywatchers het signaal af dat de unieke Nederlandse kust ongerept moest blijven. Door de massale steun liet Minister Schultz het bouwverbod dat ze wilde versoepelen voor de Nederlandse kust, ongemoeid. Maar daarmee zijn we er nog niet. Nog steeds spelen er bedreigingen, de minister heeft slechts beperkte invloed. Gemeenten en provincies hebben veel vrijheid om alsnog te bouwen langs de kust.

Kustontmoeting
De campagne veroorzaakte in korte tijd zo’n enorme energie en betrokkenheid van mensen dat het voor de partners van ‘Bescherm de kust’ reden is geweest om de Baywatchers te vragen wat ze zelf willen ondernemen om de kust open en mooi te houden. Tijdens de kustontmoetingen, die we ook in juni in Zeeland en in juli in Noord Holland Zuid-Holland organiseerden, brengen we Baywatchers met elkaar in contact en helpen hen op weg om zich actief te gaan inzetten voor de bescherming van de kust. Zaterdag 17 september is de laatste kustontmoeting die zich richt op de kust van Zuid Holland. Mensen die willen deelnemen aan deze dag zijn nog van harte welkom. Iedereen kan zich t/m 9 september aan melden voor deze kosteloze en enthousiasmerende dag. Dat kan via www.beschermdekust.nl

Organisatie
De organisatoren van de kustontmoetingen zijn: Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Zuid-Hollands Landschap, Stichting Duinbehoud, de Zeeuwse Milieufederatie, Het Zeeuwse Landschap, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland.

Programma
10.00 – 10.30 uur Inloop
10.30 – 11.00 uur Dagopening
11.00 – 12.15 uur Gespreksronde 1 | Delen wat je aan het hart gaat. Wat is belangrijk en verdient bescherming?
12.15 – 13.30 uur Lunchpauze
13.30 – 14.45 uur Gespreksronde 2 | Wat kunnen we doen om kust mooi en open te houden?
14.45 – 16.00 uur Gespreksronde 3 | Wat kun jíj bijdragen? Wie ben je? Wat weet je? Wie ken je? Wat kun je?
16.00 – 17.00 uur Afsluitende borrel

Foto: Hanno Lans via Wikimedia

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Op een paal in zee gaan zitten voor enkel behoud van een onbeperkt zeezicht terwijl achter je de duinen worden volgebouwd is nogal kortzichtig. Het Nederlandse kustlandschap is meer dan alleen de zee.
    Laat u/je stem op 17 september a.s. horen. De windmolens zijn ‘voor later’. Een fraaie kust ook.

Comments are closed.