KATWIJK – Woensdag vond de officiële opening plaats van de beweegtuin van verpleeg-, behandel en Huntingcentrum Topaz Overduin.

Een beweeg- en speeltuin voor de bewoners van Topaz Overduin en hun familie, maar ook inwoners van Katwijk mogen er gebruik van maken. Een projectgroep heeft zich anderhalf jaar lang enthousiast ingezet om geld in te zamelen voor dit project. In totaal werd er 100.000 euro opgehaald. De beweegtuin kwam tot stand dankzij talloze enthousiaste sponsoren en een goede samenwerking met de gemeente Katwijk die straks het onderhoud van de toestellen en grasmatten verzorgt. Ook komt het Welzijnskwartier met kinderen uit de gemeente Katwijk sporten in de beweegtuin (Jongeren op Gezond Gewicht).

De opening werd muzikaal opgeluisterd door een optreden van DVS en van het Katwijkse koor ‘De Lichtpuntjes’. Activiteitenbegeleider Esther van Iterson, lid van de projectgroep, heette iedereen van harte welkom, waarna Lia de Jongh, bestuurder van Topaz, het woord nam. Zij noemde de beweegtuin een bijzonder cadeau voor het 10-jarige bestaan van Topaz. Wethouder Gerard Mostert van oa volksgezondheid en de Wmo, vertelde over de betrokkenheid van de gemeente Katwijk bij de beweegtuin. Gebiedsmanager Annemieke de Vries bedankte alle betrokkenen voor hun grote inzet. Zonder hen was er geen beweegtuin geweest. Zij zette ook alle sponsoren van de beweegtuin nog eens extra in het zonnetje met een mooie oorkonde. Bewoners van Topaz Overduin verrichtten de officiële openingshandeling. Zij drukten gezamenlijk op een rode knop, waardoor er vrolijk gekleurde slingers de lucht in schoten.

Mede mogelijk gemaakt door
De beweegtuin is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Stichting Zorg en Zekerheid, Vrienden van Topaz, fondsen, bedrijven, stichtingen, giften en de enthousiaste inzet van verschillende individuen, zoals Lisette van Marrewijk die van Katwijk naar Santiago de Compostella fietste om geld in te zamelen voor de beweegtuin.

Comments

comments

DELEN