Donderdag 10 september bracht Jaap Smit, Commissaris van de Koning, een officieel werkbezoek aan Katwijk. Smit ging in gesprek met het COA, Binders, de Katwijkse Ondernemersvereniging, WMO adviesraad, wijkraden, Katwijkse pastores, het college en de gemeenteraad.

De heer Smit licht toe: ” Katwijk is volop in ontwikkeling . De gemeente heeft een sterk zelfbewustzijn en de mensen zijn trots op hun woonplaats. Het is een prettige en hechte samenleving.”

De Commissaris bezoekt regelmatig gemeenten om zich te laten informeren over diverse onderwerpen die binnen een gemeente spelen. Dit kan gaan over sociale vraagstukken, financiën, projecten en samenwerkingsverbanden. De heer Smit: “Voor mij is het belangrijk te weten wat er binnen de gemeenschap leeft en wat de inwoners beweegt. Daarnaast wil ik me informeren over onderwerpen die de gemeentegrens overschrijden en waar de provincie een rol kan spelen. Deze tijd vraagt dat je ruim moet blijven denken. Denk bijvoorbeeld aan de energieopgave en de vluchtelingenstromen. Het AZC Katwijk is een bijzonder mooi voorbeeld voor de regio”.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Leuke foto leuk onderwerp . mijn man zit daar ook voor dagbesteding. Hoe kan ik aan de foto komen ?

Comments are closed.