Het afgelopen jaar was voor de Katwijkse bibliotheek een onverminderd productieve periode. Als hoogtepunten voor 2015 worden de opening van Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis, het bruisende Taalhuis met vele activiteiten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, de terugkomst van de Strandbibliotheek aan de Katwijkse kust en de uitbreiding van de Bibliotheek op school genoemd. Dat de bibliotheek er niet alleen voor de boekenliefhebber is maar dat de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van de gemeente Katwijk steeds meer centraal komt te staan, blijkt onder meer uit het jaarverslag van de bibliotheek over 2015.

Bibliotheek Katwijk ziet het als een belangrijker taak jong en oud zo goed mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving. Mensen worden uitgenodigd zich actief te informeren en al doende te leren. Dit doet de bibliotheek met een rijk pakket van producten, diensten en activiteiten. Daarbij werkt de bibliotheek intensief samen met diverse partners. Luisteren naar een voorstelling tijdens de Kinderboekenweek, leren hoe je een e-book kunt downloaden op e-reader of tablet, kennismaken met de digitale overheid of een vraag stellen over een boek dat je graag wilt lezen: de medewerkers van Bibliotheek Katwijk helpen mensen op het gebied van taal en lezen, mediawijsheid en digitale dienstverlening. Ook het afgelopen jaar zijn binnen dit kader activiteiten georganiseerd, cursussen en workshops gegeven en talloze vragen beantwoord.

Bibliotheek Katwijk telde eind 2015 18.215 leden en er werden 594.666 uitleningen geregistreerd. Vijf nieuwe Bibliotheek op school zijn geopend waardoor het totaal aan dBos-scholen in Katwijk nu op veertien komt. De culturele en informatieve avonden in de bibliotheek werden drukker bezocht dan ooit: ruim 850 volwassenen en 830 kinderen deden mee of bezochten een activiteit in de bibliotheek. Daarnaast kende het aantal bezoekers van het Taalhuis een grote toename. Het Taalhuis van de bibliotheek adviseert en ondersteunt iedereen bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal.
Fysiek óf digitaal is de bibliotheek 24 uur per dag bereikbaar. In 2016 hoopt Bibliotheek Katwijk vooral weer vele ontmoetingen te faciliteren en het belang van de bibliotheek als laagdrempelige, neutrale en openbaar toegankelijke plek in de Katwijkse samenleving te bewijzen.