Het aantal mensen dat de Nederlandse taal wil leren, neemt toe. Dat ervaren medewerkers van Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders dagelijks. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, zin heeft in een uitdaging en wat uurtjes in de week over heeft, moet deze oproep beslist verder lezen.

Taalcoach
Taalcoaches zijn vrijwilligers die anderstaligen verder helpen met de Nederlandse taal. Degene die Nederlands wil leren spreken en schrijven, geeft aan wat hij/zij wil leren en de taalcoach helpt daarbij. Dit kan door samen te praten, te lezen, door te helpen met huiswerk of door samen alledaagse dingen te ondernemen zoals bijvoorbeeld boodschappen doen. Taalcoaches worden begeleid door medewerkers van Welzijnskwartier Medelanders en kunnen voor advies terecht in het Taalhuis van de bibliotheek.

Taalhuis in de bibliotheek
Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders werken intensief samen om mensen te ondersteunen die de Nederlandse taal willen leren. In het Taalhuis in de bibliotheek aan de Hoorneslaan kan iedereen terecht die beter Nederlands wil leren lezen, spreken en schrijven. Er staan in het Taalhuis boeken en er zijn oefenprogramma’s op de computer beschikbaar. Vrijwilligers van het Welzijnskwartier Medelanders maken gebruik van het Taalhuis voor advies over leesmateriaal op niveau. Ook wordt het Taalhuis gebruikt als ontmoetingsplek om met degenen die de taal moeten leren, te oefenen.

Gratis cursus
Wie zich als taalcoach aanmeldt, ontvangt een uitnodiging om, bij Welzijnskwartier, vier maandagavonden een cursus te volgen waarin de belangrijkste zaken worden besproken over de praktijk van ‘het taalcoach zijn’. Ook als u twijfelt of taalcoach worden wel bij u past, dan is vrijblijvend meedoen aan deze cursus altijd een goede tijdbesteding en kunt u daarna een weloverwogen beslissing nemen.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling om taalcoach te worden en iemand te helpen zijn/haar taalkennis te verbeteren, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen naar Irma Crooijmans, Welzijnskwartier Medelanders, tel. 071 4033323 óf naar Monique Kromhout, Bibliotheek Katwijk, tel. 071 4021983. U kunt ook mailen naar: IrmaCrooijmans@welzijnskwartier.nl of naar mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl.

Comments

comments

DELEN