Behalve de vertoning van een Franse film (van de makers van de succesfilm ‘Intouchables’) met een vleugje romantiek, is er op woensdag 23 maart om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek Katwijk nog meer te beleven.

Voor de film begint is er een korte introductie op het thema van de film en een kort interview met Nena Negovanovic, schrijfster van het boek ‘Ik wil andere dromen.’ In de pauze van de film zorgt Welzijnskwartier Medelanders voor lekkere hapjes.

De film is gebaseerd op de roman ‘Samba por la France’ van Delphine Coulin. Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere slechte baantje hem opwachtte. Alice is een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Samba doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen, terwijl Alice haar best doet haar leven weer op de rails te krijgen als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. Vol humor en emotie slaat hun leven een nieuwe weg in naar geluk. Maar wat als het leven meer fantasie bevat dan zij in huis hebben?

De film is nadrukkelijk opgezet om het succes van ‘Intouchables’ te evenaren: ook nu ontmoeten Parijzenaars uit verschillende milieus elkaar om het beste uit zichzelf te halen. En het werkt opnieuw als een tierelier. De hoofdpersonen spelen de sterren van de hemel. Ze hoeven gelukkig niet alleen maar het scenario van uitersten die elkaar ontmoeten in te vullen, maar hebben genoeg scènes die ook nog iets werkelijks te zeggen hebben. Daarnaast laat de film zien dat onze notie van illegaliteit achterhaald is. Het is een thema dat in Europa onverminderd actueel is.

Toegangskaarten
Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere filmvoorstelling op 23 maart. Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de banner Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Prijs: € 5,- voor leden en € 7,- voor niet-leden.

In de eerste helft van 2016 staan nog twee filmavonden gepland in de bibliotheek: op 13 april en 18 mei. Noteer de data alvast in uw agenda en bestel gelijk uw toegangskaart(en). Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.