KATWIJK – Op 27 en 28 mei werden in Panningen de NJM (Nationale jeugd meerkampen) tafeltennis gehouden. Namens TTV Rijnsoever nam Bjorn de Klerk deel aan deze finale.

Hij had zich geplaatst door uit te blinken bij de afdelingsfinale en twee landelijke voorrondes te doorstaan. Dit op zichzelf is al een erg knappe prestatie van de pas elf jaar oude vedette. Tijdens de NJM strijden per leeftijdscategorie 12 spelers om de titel, verspreid over twee dagen. Een ware uitputtingsslag voor alle deelnemers, ook gezien de temperatuur die dit weekend erg hoog was.

Met veel energie en gezonde spanning begon Bjorn aan zijn eerste wedstrijden. Hij trof op de eerste dag meteen de lastigste spelers die boven hem waren geplaatst. Samen met zijn coach Esther werden de laatste tactieken doorgesproken en ging hij er vol voor. Het werden zes hele spannende wedstrijden. Hierin werden zelfs een aantal wedstrijden nipt in vijf games verloren en lagen er zelfs kansen op winst tegen de beste twee op de plaatsingslijst.

Bjorn wist de aandacht van het publiek goed te trekken door vele mooie overspin rally’s. Hij moest duidelijk nog even wennen aan deze favorietenrol, maar genoot er ook zichtbaar van. Bjorn gaf zijn tegenstanders maar weinig ruimte en was soms zelfs dichtbij de winst tegen de hoger geplaatste spelers. De eerste dag werd afgesloten met een mooie 3-0 overwinning op de nummer 12 en de tweede dag werden ook de nummers 9, 10 & 11 verslagen.

Dit resulteerde alles bij elkaar in een knappe 8e plaats bij de jongens welpen van Nederland. TTV Rijnsoever en coach Esther zijn erg trots op het behaalde resultaat en feliciteren Bjorn daar dan ook mee!

Comments

comments

DELEN