De bodemsanering voor de fase Vlietmeander bij de Horn is afgerond. Fase Vlietmeander ligt in het gebied tussen het Moleneind, de Collegiantenstraat en de Korte Voorhouterweg. Ontwikkelaar BPD gaat hier maximaal 192 woningen en appartementen bouwen, verdeeld in drie fasen. De eerste woningen gaan binnenkort in de verkoop.

Nu de bodemsanering is afgerond zijn de bouwhekken en rijplaten verwijderd. Bij de bodemsanering is goed gekeken of bepaalde afvalstromen herbruikbaar zijn. Er ligt nu een depot met zand dat veel puin bevat en daardoor niet geschikt is om in het woongebied toe te passen. Maar als eerste aanvulgrond in het parklandschap bij het Merovingisch grafveld is het prima geschikt. Daar bovenop komt een ruime laag teelaarde zodat contact met het puin niet meer mogelijk is. Deze manier van werken scheelt veel geld en voorkomt overlast in de omgeving omdat minder ritten door vrachtwagens nodig zijn.

Om te voorkomen dat er zogenaamde kikkerpoelen ontstaan voordat met het bouwrijp maken wordt gestart, zal met een graafmachine de laatste ontstane plassen gedempt worden.

Comments

comments

DELEN